Rekisteröidy,


niin voit osallistua keskusteluihin
niin foorumilla kuin IRC-kanavallakin.
Rekisteröidy nyt!

Kirjaudu!Pysy aina kirjautuneena sisälle

Resident Evil 4

23.09.11 - klo:23:09

Tube Poissa

 • Moi oon Tube.
Vaihdoinkin jo ennen kuin ehdin edes lukea, mutta en aivan tuollaiseksi. Sitä paitsi Tapza, sä unohdit iOS:n.

Ja näemmä sieltä on alun alkaenkin puuttunut PC.
Kirjattu
 • ::
 • 23.09.11 - klo:23:34
  Hei eikös aiheen nimi pitäisi vaihtaa muotoon NGC/PS2/WIN/Wii/XO/PS3 - Resident Evil 4? En kestä tällaista puutteellisuutta otsikossa.
  Reps


  Joo, ehkä vaan Resident Evil 4 riittäis. Eiköhän kaikki pelin pelaajat tiedä mille alustalle he sen omistavat, eikä lopulla niin väliäkään.
  Kirjattu
 • ::
 • 24.09.11 - klo:13:30

  Tingle Poissa

  • Paavo
   • Academic Nintendo Club RY
  Olen edelleen valmis lainaamaan RE4Wiin Tubellukselle.

  Pelasin itse peliä ekaan zombiekylään asti. En oikein osannu hahmottaa miten peliä kuuluisi pelata kun ampuminen ja kävely eivät onnistu samaan aikaan. Motella huitominen ei kääntänyt kameraa, mistä annan 3 ja puoli miinuspistettä.

  Liian pelottava peli minulle :(
  <Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
  <Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
  <Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
  <JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
  <henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
  <Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI
  Kirjattu
 • ::
 • 24.09.11 - klo:13:51
  Tämä on tullut todettua monesti, mutta juuri tankkimaisuus erottaa RE4:n muista paukutteluista. Sen sijaan että juostaisiin kilpaa ympyrää vihujen kanssa kannattaa etsiä hyvät tuliasemat ja liueta väljemmille vesille tilaisuuden tullen. Vihollisten osuma-alueetkin tulee osata hyödyntää varsinkin isompien lössien käydessä päälle. Meininki ei missään vaiheessa muutu epäreiluksi säätämiseksi, koska viholliset pelittävät pitkälti samojen sääntöjen mukaan (pysähtyvät ennen hyökkäämistä jne.)

  Kameran kääntäminen tikulla Wii-versiossa on aika triviaali murhe koska kokonaisuutena motetähtäys tekee touhusta todella helppoa. Cuben ohjaimella pelatessa vihollisten heittämien dynamiittipötköjen ampuminen kesken heiton oli kutkuttavan riskialtista peliä, motella lyijyturaus löytää poikkeuksetta osoitteensa.
  Kirjattu
 • ::
 • 26.09.11 - klo:00:37

  Turjake Poissa

  • Törö
  • Hail to the King, baby!
   • Törön vuodatus, teh blogi
  No, Tuomas, RE4 on helvetin kovaluokkainen tekele. Tuo XBLA-versio ei nimestään huolimatta ole kuulemma hoodeetä nähnytkään, mutta noin luvattoman hyvä peli halpaan hintaan ja vielä naurettavan helpot achit kaupan päälle... Mitä vielä odotat?
  <+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
  <Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
  <+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


  ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC
  Kirjattu
 • ::
 • 26.09.11 - klo:02:29
  Tulin litroittain kun näin, että RE4:n saa XBLAsta. :P

  Vähän on ohjaus tönköhkö, mutta kyllä senkin ohi pääsee. :)
   
  You know you've lost when...

  My name is Legion, for we are many.
  Kirjattu
 • ::
 • 26.09.11 - klo:03:17

  Tapza Poissa

  • Katkeroitunut nörtti
  Mietin vieläkin hankkisinko tuon vai Wii-version. Wii-versiossa olis lisänä se moteohjaus, jota on kovin kehuttu, ja ymmärtääkseni pelin voi vetää myös GC-ohjaimella eli sillä, millä peli on alkujaan suunniteltu pelattavaksi. Toisaalta XO-version saisi helpommin (Wii-versiota joutuisin metsästämään netistä) ja siin on achit.
  Lasken pääomaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 26.09.11 - klo:06:58
  Leaderboardsitkin taitaa olla XO-versiossa.
  Kirjattu
 • ::
 • 26.09.11 - klo:08:15
  Tää on kyl niin HD, sano arvostelijat mitä sano.
  Kirjattu
 • ::
 • 26.09.11 - klo:08:18

  Tube Poissa

  • Moi oon Tube.
  No, Tuomas, RE4 on helvetin kovaluokkainen tekele. Tuo XBLA-versio ei nimestään huolimatta ole kuulemma hoodeetä nähnytkään, mutta noin luvattoman hyvä peli halpaan hintaan ja vielä naurettavan helpot achit kaupan päälle... Mitä vielä odotat?
  Olen kyllä pelannut tämän läpi Gamecubella, joten tiedän (ja muistan) suunnilleen, mistä on kyse. Himottaisi vaan pelata uudemman kerran ja hankkia omaksi. Tietysti tavallaan himottaisi myös tuo Tinglen RE4, koska sitä voisi lainata köyhtymättä.

  Pääasiassa kuitenkin mietin, että ostanko Wii- vai X0-version.
  Kirjattu
 • ::
 • 26.09.11 - klo:12:21
  IMHO Wii-versio on paras ohjauksensa ansiosta. XO:lla Leonin sihti heittää turhan paljon. :/

  Jonkin verran jo pääsin itsekkin taas porailemaan, mutta kuten mainittu, sihti tuottaa ongelmanpoikasta suuria väkijoukkoja lahdatessa ja ammuksia lentelee turhaan hukkaan. :(
   
  You know you've lost when...

  My name is Legion, for we are many.
  Kirjattu
 • ::
 • 26.09.11 - klo:13:38
  Voisin itse hommata PS3:lle tuon HD-version jahka saisin roskani nettiin koska RE4 nyt vaan on niin nam. Pelasin sen joskus yli 9000 kertaa läpi PS2:lla ja uuh aah. Ihan näin siis vertauksena: Suurin osa peleistäni on edelleen kesken, ja osaa en ole edes kiinnostunut läpäisemään. RE4:n pelasin läpi ööh.. Leonilla varmaan 5 kertaa, Adalla 2 kertaa ja Mercenariesista kaikki parhailla arvosanoilla läpi.
  Jotenkin tuo peli vaan on rakenteeltaan sellainen että mikään osa peliä ei ole erityisen paska (kuten esim MGS4, jonka Act 3 BLÖÖH), koko ajan on jotain tekemistä eikä ole semmoisia vain-tarinapainotteisia kohtia jotka ovat ekan läpipeluun jälkeen paskaa. Se on kanssa kivaa, että noita uusia asuja, uusia aseita ja muita on sinänsä aika liuta, joten ylisuorittamisesta itse asiassa saa jotain konkreettista pikkukivaakin pelkän hyvän fiiliksen sijaan. :)

  Noi grafiikat.. En tiedä, itseäni ei kiinnosta sitten ollenkaan miltä tuo HD-setti lopulta näyttää, koska PS2-versio näyttää jo hiton hienolta (ehkä parhaan näköinen PS2-peli jonka tiedän) ja jos tuosta on vielä parannettu niin thumbs up vaan.  :3
  Kirjattu
 • ::
 • 26.09.11 - klo:16:43
  IMHO Wii-versio on paras ohjauksensa ansiosta. XO:lla Leonin sihti heittää turhan paljon. :/

  Jonkin verran jo pääsin itsekkin taas porailemaan, mutta kuten mainittu, sihti tuottaa ongelmanpoikasta suuria väkijoukkoja lahdatessa ja ammuksia lentelee turhaan hukkaan. :(
  Ammuskeluun kesti itsellänikin tottua vähän aikaa, mutta nyt olen alkanut haistattelemaan näille spaniardeille pitkiä helposti ja tyylillä. On se Wii-versio RE4:stä ihan sairaan helppo juurikin tuon ohjauksen takia.

  Kesällä pelasin kaikki aikaisemmat Biohazardit läpi (0, 1, 2, 3, CVX) ja nyt vasta olen alkanut hahmottaa kuinka hyvin sitä vanhaa fiilistä vaalitaan Nelosessakin.  :>
  Kirjattu
 • ::
 • 29.09.11 - klo:04:04

  Tube Poissa

  • Moi oon Tube.
  Tulipa sitten ostettua Xboxille tämä. Resident Evil 5:een tottuneena meni tosiaan jokunen minuutti totutella kontrolleihin, mutta jahka alun vaikeuksista pääsi yli, alkoi homma sujumaan kuin tanssi. Pelasin tuossa tunnin tai kaksi ja huomenna, kun jatkan, olen menossa sinne järvelle.

  Ei muna tässä on helpot achit.
  Kirjattu
 • ::
 • 18.09.16 - klo:00:11

  Turjake Poissa

  • Törö
  • Hail to the King, baby!
   • Törön vuodatus, teh blogi
  :D kaheksan vuotta vanha ketju

  Vedin Resident Evil 4:n äskettäin taas läpi. Tämä oli vissiin neljäs kerta kun olen mennyt pelin läpi, aiemmat kerrat GameCubella ja tämä sitten PC:llä. Porttaus on aika laimea, koska tekstuurien laatu vaihtelee ja framerate droppailee vaativammissa kohtauksissa aivan järkyttävästi. Kuitenkin, ulkoasu on aiempaa terävämpi ja peli pyörii 60fps silloin kun pyörii.

  Itse pelistä sen verran, että olisin tämän läpipeluun jälkeen kruunaamassa RE4:n maailman parhaaksi videopeliksi. On pelejä, jotka ovat henkilökohtaisesti itselleni tärkeämpiä, mutta näissäkin on yleensä jotain sellaisia kohtia, jotka vähän latistavat kokonaisuutta. Metal Gear Solidissa on esimerkiksi pari rytmityksen kannalta inhottavaa kohtaa ja Super Mario 64:ssä on rehellisesti pari ihan vitun typerää tähteä.

  Resident Evil 4 on varmaan ainoa videopeli, josta en keksi mitään huonoa sanottavaa. En mitään. Se on alusta loppuun mielettömän tiukka paketti, joka piinaa ja pitää otteessaan kunnes lopputekstit valuvat ruudulle, ja senkin jälkeen tekee mieli aloittaa läpipeluu uudemman kerran. Tottakai peliä voisi kritisoida esimerkiksi vähän onnettomasta kamerasta tai kontrolleista, mutta henkilökohtaisesti itselläni ei ole näiden suhteen mitään ongelmia. Peli on rakennettu kuitenkin niin, että sitä olisi todella vaikea kuvitella ilman näkökenttää rajoittavaa kamerakulmaa tai jos pelissä vaikka olisikin mahdollista liikkua tähdätessä. Lisäksi, tbh, nämä rajoitteet vain lisäävät pelin kuumottavuutta ja tekevät pelaamisesta strategisempaa. Vihaajat vihaa.

  Vaikka olen pelannut pelin useaan kertaan läpi, olin koko ajan jännityksissäni siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Pelihän on oikeasti aika vaikea, mutta se sopii sen luonteeseen. Vihollismassa on kuumottava, koska Leon ottaa lämää niin järjettömän helposti. Parannuskeinotkin on rajoitettu, joten jokainen healaus on taas yksi iso strateginen päätös. Tätä pelatessa kädet hikoo. Kenttäsuunnittelu on aivan taivaallista. Moneen kertaan tuli ihan ääneen fiilisteltyä sitä, miten hienosti peli on suunniteltu ja miten tyydyttävää ja hauskaa sitä on pelata.

  Rytmityksen kannalta ei parempaa peliä olekaan. Peli syöttää jatkuvasti uutta sisältöä kohti ja onnistuu rakentamaan ihan mielettömän siistejä skenaarioita pelkän kenttäsuunnittelun avulla. Varsinainen gameplayhan ei muutu juuri kertaakaan pelin aikana, vaan koko homman viihdyttävyys rakentuukin rytmityksen ja uudelleenviehätyksen varaan. Koko ajan tapahtuu kaikkea uutta ja jännää, ja peli vaan jaksaa yllättää ja yllättää kerta toisensa jälkeen. Koko homma toimii freesinä alusta loppuun. Ennen läpipeluun aloittamista olin aina muistanut, että pelin viimeinen osuus olisi jotenkin kahta aiempaa heikompi, mutta paskan marjat se on. Loistotykitystä alusta loppuun.

  Tuntuu ehkä vähän hölmöltä sanoa jotain tällaista, mutta Resident Evil 4 on VIDEOPELI. Se antaa pelaajalle todella vapaat kädet kaiken puuhailun suhteen, palkitsee hyvästä pelaamisesta ja nostaa panoksia koko ajan. Eikä tässä ole mitään vitun eteenpäinkävelykohtia tai muuta vitun paskaa gimmickihimmailua. Joo, quick time eventejä on, mutta niitä on lopulta aika vähän, niille on annettu konteksti ja ne on ripoteltu hyviin paikkoihin.

  Lisäksi kunniamaininta aivan hervottoman hauskalle tarinalle. Nauroin moneen kertaan ääneen. En muistanut, että tämä olisi niin hauska.

  Juu, paras peli ikinä.
  <+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
  <Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
  <+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


  ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC
  Kirjattu
 • ::
 • 18.09.16 - klo:07:04

  Kraidi

  Itkettää minkälaista roskaa nykyajan "kauhupelit" ovat RE4:n rinnalla. Dead Space ja The Last of Us tulivat hyvin lähelle tuota parhautta, mutta uudet Ressat sekä The Evil Within ovat aivan naurettavaa roskaa. Capcom käytti selvästi kaikki ideansa neloseen ja suoritti sen jälkeen lobotomian itselleen.
  Kirjattu
 • ::
 • 18.09.16 - klo:08:15

  Tube Poissa

  • Moi oon Tube.
  Ei RE4:kään pelottava ole. Ainut kohta, jossa tuli kuumotukset, on se kohta, jossa on regeneratoreita, ja niidenkin kanssa siksi, että oli ammukset vähissä. En ole aiempia sarjan pelejä pelannut, mutta olen kuullut huhuja, että niissä ne pelottavat kohdat on.
  Kirjattu
 • ::
 • 18.09.16 - klo:09:36

  Kraidi

  Joo, ei RE4 ole pelottavaa nähnytkään, mutta on se silti pelottavampi kuin moni muu saman lajityypin peli. Vanhoissa Resident Evileissä taas kuumottavuus tuli siitä, että kaikkea piti säännöstellä ja viholliset saattoivat pahimmassa tapauksessa tappaa hahmon jo yhdestä iskusta.

  Silent Hillit 1-4 ovat sitten jo minunkin mielestäni melko painostavia pelejä. Sekin sarja on pilattu ja kuopattu jo aika päiviä sitten.
  Kirjattu
 • ::
 • 18.09.16 - klo:11:28

  Ingoo Poissa

  • Ei käy käsityökerhossa, vaan elää mafiassa
  Porttaus on aika laimea, koska tekstuurien laatu vaihtelee ja framerate droppailee vaativammissa kohtauksissa aivan järkyttävästi. Kuitenkin, ulkoasu on aiempaa terävämpi ja peli pyörii 60fps silloin kun pyörii.
  Tähänkin ongelmaan on tulossa jossain kohtaa ratkaisu : Re4Hd

  Modi, jonka tarkoitus on korjata RE4:n pahimmat kauneusvirheet. Ollut tosin kehityksessä jo useamman vuoden, eikä julkaisupäivästä ole tietoakaan.
  Tämän kanssa ajattelin itse pelata RE4:n seuraavan kerran läpi.

  Kirjattu
 • ::
 • 12.12.16 - klo:21:30

  Turjake Poissa

  • Törö
  • Hail to the King, baby!
   • Törön vuodatus, teh blogi
  Pelasin tän taas uusiksi. Tällä kertaa kaverini Linkkiron kanssa siten, että pelaaja vaihtuu chapterin lopussa tai kuoleman sattuessa kohdalle. Opittiin molemmat tästä pelistä aivan törkeästi lisää, oli kyseessä sitten herbien tai aarteiden olinpaikkoja, vaihtoehtoisia cutscenejä tai jopa pelimekaanisia juttuja... Vaikka kummatkin on menneet tän pelin useasti läpi niin tuli silti löydettyä paljon uutta ja nautittua pelistä täysin rinnoin. Aivan fantastinen peli.
  <+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
  <Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
  <+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


  ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC
  Kirjattu
 • ::