Anime ja manga

 • 1774 Vastauksia
 • 305568 Lukukerrat
*

Kraidi

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1600 : 18.10.16 - klo:22:44 »
<a href="https://www.youtube.com/v/N9-EdKLEuuA" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/N9-EdKLEuuA</a>

Tää on hyvää! Tää on ihan uskomattoman hyvää!

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1601 : 25.10.16 - klo:12:03 »
http://animelehti.fi/2016/10/24/uusi-full-metal-panic-anime-on-tv-sarja/ Uutta FMP:tä, enpä olis uskonut että tämäkin vielä jatkuu. Kiva uutinen :)

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1602 : 01.11.16 - klo:03:12 »
Kemono no Souja Erin oli kyllä mestariteos. Parasta mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Mukavan leppoisa tunnelma, mutta pinnan alla muhii koko ajan enemmän. Sarja on 50 jaksoa, mutta silti tuntui kuin se olisi loppupeleissä ollut ohi hujauksessa, ja katsoinkin loput 25 jaksoa tässä ihan muutaman päivän aikana. Hyvää musiikkia. Kivoja hahmoja. En tiedä osaanko suositella tätä tarpeeksi vahvasti. Annoin 10/10.

*

Kraidi

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1603 : 01.11.16 - klo:06:50 »
Ainoa kerta elämässäni kun olen tuntenut muuttaneeni maailmaa on se, kun sain Tuomaan katsomaan tämän.
« Viimeksi muokattu: 01.11.16 - klo:06:54 kirjoittanut Kraidi »

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1604 : 01.11.16 - klo:07:28 »
Hah hah. Mutta joo, kiitos suosituksista. :)

Vertasin tätä toisaalla Shinsekai yoriin, ja sanoivat, että saattaa johtua siitä, että molemmat perustuvat romaaniin eikä siis light novelliin. Animetropet loistivat poissaolollaan ja hahmot olivat kerrankin uskottavan oloisia.

EDIT: Olivat muuten mun mielestä tunnelmiltaan tosi erityyppiset ja Shinsekai yori oli paljon painostavampi jne, mutta silti niissä oli sen verran yhteistä, että vedin viivan niiden välille.
« Viimeksi muokattu: 01.11.16 - klo:07:35 kirjoittanut Tube »

*

´Herra Turhake

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1605 : 01.11.16 - klo:13:12 »
Aloittelin juuri pelailemaan uunituoretta Berserk Musou-peliä, jossa välitpätkät on otettu vuonna 2012-2013 julkaistuista Ougon no Jidai-leffoista. Hyvin hämmentävää, mutta toisaalta tykkäsin kyseisistä leffoista.

Mangaa lueskelen juuri alkuperäiskielellä, kun kerran menin tuhlamaan vähäiset roposeni koko kaikkiin tähän mennessä julkaistuihin tankoboneihin. En pärjäisi millään ilman sanakirjaa, koska vanhan hovijapani, kirkkosanasto (ja vanha kirkkosanasto) sekä muuten vain vaikeat/harvinaiset sanat eivät kuuluneet sanavarastooni ennen tätä. Toisaalta on mielenkiintoista nähdä miten paljon japanin kielellä voi leikitellä.

Tällä hetkellä tankobon 19 menossa, eli Conviction Arc menossa. Mozugusu on ihana hahmo, tykkään valtavasti hahmo ulkonäöstä, vanhahtavasta pappispuhetyylistäänsä sekä iloisesta kidutuspossestaansa, jotka näyttää enemmän tai vähemmän tyypeiltä jotka tulee Dark Soulseissa vastaan vihollisina.

-1 Berserk musoun aloitus Casca raiskauskohtaukselle. Kun luin Golden Agen loppuun, kaduin sitä hetkeä jolloin tykästyin Gattsin ja Cascan väliseen suhteeseen.

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1606 : 01.11.16 - klo:23:35 »
Moi, mulla oli aivan liian herkkä bannisormi tänään aiemmin, ja menin antamaan edelliselle käyttäjälle asioita väärin luettuani bannin ja poistamaan hänen tunnuksensa. Jos luet tätä, niin totean vain, että 100 % mun moka, ja toivon, että teet tunnuksen uudelleen. :S Anteeksi.

Coconuut huomautti, että sulta oli tullut muitakin asiallisia viestejä, ja sitten luin tuon äskeisenkin uudelleen, niin eihän siinä mitään vikaa ollut. Ymmärsin sinun itseironisen avatarin väärin, ja tein vääriä päätelmiä. Anteeksi.
« Viimeksi muokattu: 01.11.16 - klo:23:36 kirjoittanut Tube »

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1607 : 24.11.16 - klo:00:40 »
Ore Monogatari katsottu. Olipas hyvä piirretty. Huumori oli hauskaa, mutta ei liian tunkevaa, ja koko ajan tapahtui jotain pientä ja söpöä.
(click to show/hide)

8/10

EDIT: Katsoin muuten Plastic Nee-sanin uudelleen, ja nyt sen jälkeen tulin siihen lopputulokseen, että se on sittenkin seiska eikä kutonen.
« Viimeksi muokattu: 24.11.16 - klo:00:49 kirjoittanut Tube »

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1608 : 27.11.16 - klo:23:51 »
Code Geass ei oikeastaan jatkoa kaipaa, mutta tavallaan olen innoissani, että kolmoskausi on tulossa. Toisaalta olen helvetin peloissani, koska siitä tulee luultavasti kusisinta paskaa ikinä.

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1609 : 02.12.16 - klo:11:40 »
Random aivopieruna jäin pohtimaan että jos Onepunch Man pystyy yksinkertaisuudessaan tyydyttämään shonensarjojen lukijat niin voisiko samaa kaavaa käyttää muissakin genreissä ja onko joku jo aiheesta tehnyt sarjoja? Varsinkin romanssigenressä olisi meikästä hupasaa kun kaiken sen kauhean draaman ja väärinkäsitysten ja muun sekaannuksen keskellä oli yksi ns. "maalaisjärkimies" joka hoitais aina tilanteet niin kuin lukija ne haluaisi hoidettavan. Antiklimaattista joo, mutta juuri sitähän Onepunch Manikin on?

Perus miljoonaan kertaan nähnyt suihkukohtaukset ja vahinkokourimisetkin sais uusia aspekteja kun päähenkilö tyynen rauhallisesti selittäis miksi tilanteeseen on päädytty ja että kaikki on ikävien sattumusten summa ja vastapuoli vielä ymmärtäisi homman ja kohtaus ei päättyisi "kyaaaaa" + läpsäys komboon. Tietenkin tässäkin kuten OPM:ssä se kaikki siinä taustalla pitäisi olla mielenkiintoista jotta ihmiset jaksaisivat odottaa milloin se päähenkilö tulee ja hoitaa homman sillä oikeaan paikkaan kohdistetulla kaiken selventävällä sutkautuksellaan, mutta miksei tällaista sarjaa ole tullut vastaan?

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1610 : 02.12.16 - klo:21:41 »
Perus miljoonaan kertaan nähnyt suihkukohtaukset ja vahinkokourimisetkin sais uusia aspekteja kun päähenkilö tyynen rauhallisesti selittäis miksi tilanteeseen on päädytty ja että kaikki on ikävien sattumusten summa ja vastapuoli vielä ymmärtäisi homman ja kohtaus ei päättyisi "kyaaaaa" + läpsäys komboon. Tietenkin tässäkin kuten OPM:ssä se kaikki siinä taustalla pitäisi olla mielenkiintoista jotta ihmiset jaksaisivat odottaa milloin se päähenkilö tulee ja hoitaa homman sillä oikeaan paikkaan kohdistetulla kaiken selventävällä sutkautuksellaan, mutta miksei tällaista sarjaa ole tullut vastaan?
Been there, done that. Straight man komediahahmo-arkkityyppi on aina ollut olemassa.

Kappas vain tuossa olikin jo sit pari skenaariota, kumpaakaan sarjaa en ollut nähnyt... Oma idea oli sitten ehkä vielä että homma tehtäis vähemmän humoristisesti. Elikkäs ihan oikeasti näitä ylivedettyjä draamakaaria joissa luullaan että tyyliin toinen pettää ja viillellään ranteita kun homma ahdistaa ja samaan aikaan koko soopaa venytetään ihan liian kauan. OPM:ssä just yks hieno tunne on se että kun Saitama pääsee paikalle niin tietää että jaahas homma oli sit siinä :D Esimerkiksi Oremonogaterissa tykkäsin kun nuo mustasukkaisuus ja muut skenaariot ihan oikeasti selvis melko nopsaa. Ehkä mie en vain nauti edes animaatiohahmojen tunteilla leikkimisesti niin just siks pitäs olla se Super Straight Man. Toki tollasia tsukkomi-hahmoja viljellään siellä täällä, mutta enimmäkseen siis huumorimielessä eikä oikeastaan sellasina oikeasti älykkäinä tapauksina (vai olenko taas väärässä?) Siksi siinä missä Gokukin on kaiken tuhoava super sayan mutta erottuu silti Saitamasta niin pitäisi olla sellanen oikeasti vain helkkarin maanläheinen häiskä kaikkien hullujen animehahmojen keskellä!

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1611 : 02.12.16 - klo:21:43 »
Onko One-Punch Manissa supersaijan voimatasoja?
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Mauno

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1612 : 11.12.16 - klo:20:37 »
Joku ehkä muistaa kun suosittelin aiemmin Onanie Master Kurosawaa - eksyin jotenkin tutkailemaan tämän taiteilijan, Takuma Yokotan, muita teoksia ja löysin Chikan Otokon, joka oli kyllä 21 chapterin mitassaan parhaita mangoja mitä olen lukenut 10/10 Speaks to me on so many levels ;_____;

Kaiken tasapuolisuuden nimissä, taide on tässä (kuten Fapnotessakin) rosoista, mutta se toimii hyvin ilmeissä ja lukuisat viittaukset Jojoon ja Kusomisoon oli piirretty siististi, joten kyseessä lienee tyyliseikka. Myös kerronta pohjaa ehkä turhan vahvasti 2chan- ja tekstiviesteihin, mikä teki sarjasta paikoin raskaslukuisen. Vaikea lukea silmät ristissä väsyneenä. Toisaalta jotenkin on todella coolia että näinkin vivahteikas tarina pohjautuu 2chan-lankaan...Jokin kaunis päivä pitää tarkistaa taiteilijaukon loputkin tuotokset.

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1613 : 12.12.16 - klo:02:01 »
Voi perhana sinun kanssas Mauno! Huomenna on töitä ja kello on kaks yöllä ja alle viis tuntia aikaa nukkua mutta pakko oli Chikan Otoko lukea loppuun koska perskeles kun olikin hyvä sarja. Tossa oli huumori ja juonenkuljetus ja sopeva mature-meininki kokoajan läsnä ja kohillaan. Pakko itsekin todeta että menee kyl parhaimpiin romcomeihin mitä oon lukenu. Artstylekin oli tietyllä tapaa jopa hyvä, vaikkakin yksinkertaistettu ja vähillä taustoilla, mutta hahmojen ilmeikkyys kyl paikkas hommaa kybällä. Kiitos tämän sarjan tuomisesta meikän tietoisuuteen! ^_^

Edit: Tingle, One-Punch Manissa ei tosiaan ole supersaijanvoimatasoja koska maksimista on hankala nostaa tasoja ylöspäin :D
« Viimeksi muokattu: 12.12.16 - klo:02:03 kirjoittanut Samirai »

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1614 : 12.12.16 - klo:08:59 »
Jos 2chan-lankaromanssin tapaiset kiinnostavat, niin kannattaa tutustua Densha Otokoon, jonka tarina tiettävästi sai alkunsa peräti samana vuonna kuin MM. Mangaversioita tästä löytyy useita, mutta Hara Hidenorin raapustama on oma suosikkini. Meno ei ole yhtä raadollista, paikoin ehkä turhankin ruusuista, mutta vaikea on olla heittäytymättä sympaattisen päähahmon kannustusjoukkoihin fuckyeah fistpumppien muodossa.

Tähän samaan hengenvetoon muutama suosituksen arvoinen lukukokemus, kun kerran vauhtiin päästiin.

Kakukaku Shikajika
Higashimura Akikon omaelämänkerrallinen tarina mangakan urasta haaveilevasta tyttösestä ja hänen omalaatuisesta taideopettajastaan. Alussa tanssiaskeleet ovat ehkä turhankin selvät ja piirrustusjälki raavituttaa päätä. Aika pian käy ilmi, että reiluun kolmeenkymmeneen chapteriin mahtuu paljon maanläheistä, elämänmakuista menoa eikä kaikki tosiaan mene niin kuin Hollywoodissa. Varsinkin päähenkilön ankean upeat lukiovuodet vetosivat ja loppu on kaikessa seesteisyydessään tyydyttävä. Piirrustusjälkikin "kasvaa" ovelasti tarinan edetessä.

The Private Report on My Lesbian Experience with Loneliness
Raastavaa omaelämänkerrallista raportointia syrjäytymisestä, yksinäisyydestä ja rakkauden kaipuusta. Ja on siellä vähän sitä tyttökivaakin. Vain viisi chapteria, mutta viimeinen odottaa yhä käännöstä fuufuu. Tätä Kraidikin lukisi, elämä on paskaa/5.

Okusan
Kivaa elämänviipaletta. Juoni on tässä vahva.

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1615 : 12.12.16 - klo:13:13 »
Jos 2chan-lankaromanssin tapaiset kiinnostavat, niin kannattaa tutustua Densha Otokoon, jonka tarina tiettävästi sai alkunsa peräti samana vuonna kuin MM. Mangaversioita tästä löytyy useita, mutta Hara Hidenorin raapustama on oma suosikkini. Meno ei ole yhtä raadollista, paikoin ehkä turhankin ruusuista, mutta vaikea on olla heittäytymättä sympaattisen päähahmon kannustusjoukkoihin fuckyeah fistpumppien muodossa.
Densha Otokosta on myös tehty maanmainio draamasarja. :)

<a href="https://www.youtube.com/v/M79__mykw6U" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/M79__mykw6U</a>

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1616 : 12.12.16 - klo:13:24 »
Siis onks tää se juttu, kun nainen yritetään raiskata junassa, mutta siitä syntyykin romanssi vailla vertaa?

Edit: Tingle, One-Punch Manissa ei tosiaan ole supersaijanvoimatasoja koska maksimista on hankala nostaa tasoja ylöspäin :D
ok aika huono sarja
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1617 : 12.12.16 - klo:13:53 »
Eiku nörtti pelastaa kauniin naisen känniläiseltä junassa.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1618 : 12.12.16 - klo:13:57 »
No mutta sitähän mä tarkotin.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1619 : 12.12.16 - klo:18:43 »
Ore Monogatarissa sama juttu, eli kaipa sitä aika paljon käytetään? Toisaalta noi junalääppijät varmaan ovat ihan oikeastikin yleisin vaaratilanne, johon naiset Japanissa joutuvat, joten ehkä on luontevaa, että uljas ritari iskee juuri junassa?

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1620 : 25.12.16 - klo:19:45 »
Keijo(aseta tähän liian monta huutomerkkiä) oli minunkin mieleeni. Vieroksun aika lailla turhaa fanipalvelua, mutta kun tissit ja perse ovat koko premissin takia keskiössä, ei sitä voi oikein sanoa turhaksi, eikä se haittaakaan yhtään. Komediaa revitään peppu- ja tisukeskeisistä erikoishyökkäyksistä ja tekniikoista, joiden absurdius sai minut nauramaan ääneen monet kerrat. Taistelut kuitenkin viihdyttävät myös näyttävyydellään ja panosten kovetessa on varsinkin loppukahinoissa ihan kunnolla jännitystäkin mukana.

Nautin kovasti myös Jojon seikkailujen neljännestä osasta. Tajusin vasta äsken viime kesäisen maratonin seurauksena ajattelevani kolmea edellistä osaa melkeinpä yhtenä kokonaisuutena, joten en oikein osaa pistää näitä mihinkään paremmuusjärjestykseen. Part 4:n hahmokaarti on kuitenkin eittämättä värikkäin tähän mennessä. Alkuun pelotti, ettei pahis vetäisi vertoja Diolle, mutta tästä sukeutui hyvinkin pian vähintään yhtä muistettava tapaus. Sarjamurhaajat harvemmin ovat kovin samaistuttavia, mutta rauhallisen elämän tavoittelu ja epäsovinnaisten mielihalujen kanssa "painiskelu" saavat symppaamaan pahista ehkä turhankin paljon. Asiaa auttaa myös, että Killer Queen on ehdottomasti coolein standi tähän mennessä.

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1621 : 31.12.16 - klo:15:20 »
Flying Witch on ollut kivaa katsottavaa, vaikka en loppuun asti olekaan vielä ennättänyt.

Kokoro Connectin katsoin vihdoin ja viimein loppuun. En nyt tiedä oliko tuo loppu mitenkään erikoinen tai mitään, mutta ihan kivasti sai homman kokoon. Oli tasaisen hyvä sarja. 8/10.

Natsumen viimeisin kausi oli jälleen tosi hyvä, mutta ei aivan yhtä hyvä kuin neljäs kausi, joten annoin tälle "vain" yhdeksikön, vaikka kymppiäkin kyllä mietin todella pitkään. Tosi kiva sarja, kannattaa tarttua, jos ei ole vielä katsonut, mutta ei mun mielestä kannata odottaa mitään yhteen putkeen maratoonattavaa kamaa, vaikka Coldi olikin eri mieltä.

Occultic;Nine. Ihan jees, mutta ei mitään huippua. Annoin arvosanaksi 7/10. Ei missään kohtaa repinyt mukaansa, vaikka siinä olikin ihan kivoja kuvioita ja muutamia mielenkiintoisia hahmoja. El Psy Kongroo.

Keijoa olen katsonut vasta muutaman jakson, mutta hienoltahan tämä vaikuttaa. :D

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1622 : 04.01.17 - klo:23:12 »
Illan elokuvana Narnie - tyttö ikkunassa. Samaa settiä kuin muutkin, imelyysnupit on väännetty kaakkoon ja mukana myös twisti. Prinsessa Kaguyan Tarun näin hiljattain. Söpön näköinen leffa, johon on saatu myös kansantarujen raadollisuus mukaan.

Olen vissiin nyt nähnyt kaikki Ghiblin elokuvat, paitsi joulukuussa Suomen ensi-iltansa saaneen Eilisen Kuiskauksen. Kaikki ovat vain yksi ja sama elokuva, paitsi Porco Rosso ja Tulikärpästen hauta.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1623 : 05.01.17 - klo:00:29 »
Ja lapsuuden nostalgia, arkipäivän romantisointi ja ensimmöinen ihastus. Sekä sodan, ylpeyden ja menestyksen tavoittelun kritisointia.

Minulla ainakin koko läjä sekoittuu yhdeksi mössöksi. Jollen olisi hiljattain nähnyt Kukkulan tyttö, sataman poika -elokuvaa uudelleen en tietäisi kyseessä olevan eri elokuva kuin Aaltojen kuohu ja Sydämen kuiskaus.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1624 : 05.01.17 - klo:15:36 »
Tingle on väärässä.

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1625 : 08.01.17 - klo:22:30 »
Koska Jikkyn sarjasuositukset on aina kultaa niin lukasin Okusanin läpi. Oli hyvä ja kuten sanottua, juoni on vahva.

En tiedä onko kuinka väärin verrata mutta löysin tuosta jotain samaa kuin Yotsubasta... Toki Yotsuba on sarjana viaton kun Okusan enemmänkin härski mutta molemmissa seurataan lahopään päähenkilön elämää muuton jälkeen uudelle paikkakunnalle, molemmilla on kolme sisarusta naapurina ja molemmilla on melko positiivinen elämänasenne. Jopa piirrostyyli varsinkin taustojen suhteen on molemmissa samanlainen ja yllättävän yksityiskohtainen. Hyvää sulaisu-ofu-laifua siis molemmat, Yotsuba tietenkin vetää edelleen pidemmän korren koska onhan kyseessä paras arkielämäsarja evör.

Menneeltä animekaudelta ei paljoa jäänyt käteen. Workingin uusin tuleminen oli ihan jees vaikka hävisikin alkuperäiselle ja Mob Psycho 100:n sain viimein katsottua. Mobin otanta perus supersankarimeininkiin ei minusta kuitenkaan ollut ihan niin ihmeellinen kuin mitä kaikkialla annettiin ymmärtää, mutta näkee kyllä että samoja elementtejä on kuin OnePunchManissa.

Tuleva animen talvikausi näyttääkin sitten lupaavalta jo ihan jatko-osien suhteen. Blue Exorcistista saajaan paras arcki animeksi, KonoSubaa varmasti seuraa taas mielellään ja Tales of Zestiriaa olikin jo ikävä. Uusista sarjoista Fuuka kiehtoo musaiikkiteemallaan ja KyoAnin uusin, Maid-Dragon, alyttömyydellään. Sitten odotellaan vielä niitä killer hittejä joiden superiutta ei vielä osaa aavistaa

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1626 : 20.01.17 - klo:23:13 »
Voi pojat siitä onkin kauan kun viimeksi manga päässy oikeasti yllättämään mutta Fuukan animen innoittamana alotin sitten sen seuraamisen myös sarjakuvamuodossa. Saapa nähdä päätyykö tuo meikää säväyttänyt juonenkäänne animeen asti, mutta voi sanoa ettei ole sitten
(click to show/hide)
ollut yhtä epäuskoista tunnetta meikällä jaappaanilaista viihdettä seuratessa.

Muista kauden sarjoista Maid Dragon on ihan jees, ei mikään klassikko mutta kyllä tuolle kerran viikossa naureskelee. Kuzu no Honkai taasen pisti heti kutosvaihteen silmään juonenkuljetuksessa joka on piristävää sekin. Zestirian ja Blue Exorcistin taipale on alkanut ihan mukavasti.

Aiemmassa viestissä kaipaamani killer hit onkin sitten Interviews with Monster Girls joka on ihanan erilainen otos perus söpöilevään koulutyttögenreen. Veikkaan tosin että sarja ei kaikkia nappaa mutta meikä tykkää tällaisesta kun ravistellaan stereotypioita, vaikkakin sitten vain päättömällä (pun intended) päähenkilöllä.

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1627 : 29.01.17 - klo:14:23 »
Phoenix aka Hi No Tori

Osamu Tezukan magnum opuksen ensimmäinen osa näki päivänvalon reilut 50 vuotta sitten, mutta eipä se pahemmin tunnu tai näy lopputuloksessa. Tätä tekisi mieli päästä lukemaan ihan fyysisessä muodossa, sillä Osamun ruutujen ja hahmojen asettelu on suorastaan naurettavan railakasta seurattavaa. Ja mikäpä on seuratessa, kun fatalistisen punaisen langan virkaa toimittava feenikslintu sitoo saumattomasti yhteen niin historiallista draamaa, scifiä, komediaa kuin kosmista kauhuakin, elämää suurempia(ko?) hahmoja unohtamatta. Täyttä kamaa.

I am a Heroa on tullut myös lueskeltua, mutta siihen en voi muuta kuin opastaa tutustumaan mahdollisimman vähäisin ennakko-odotuksin.
(click to show/hide)

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1628 : 07.02.17 - klo:00:58 »
En ole aloittanut tältä kaudelta ainuttakaan animea, vaan olen raivannut keskeneräisten sarjan listaa pois. Osa raivauksesta on kyllä tapahtunut "on hold" -listan puolelle, mutta olen tässä muutaman sarjan ihan oikeasti katsonut loppuunkin, tosin niistä olenkin jo jutellut tai jättänyt juttelematta edellisellä sivulla. Viime kaudelta Yuri on Ice on pistetty korvan taakse, mutta katsoo nyt, milloin sen saan katsottua. Tällä hetkellä kesken ovat Gakkou no Gaidan (englanniksi dubattuna tietysti), Keijo!!!!!!!!!, Mahou Shoujo Nante Moi Ii Deskuran toinen kausi ja Izettaakin on jostain syystä jäänyt muutama jaksoa katsomatta. Lisäksi On hold -listalla komeilee 20 animen rivi, ja se pitäisi jossain kohtaa purkaa.

Flying Witch oli tosi kivaa söpöjen tyttöjen tekemistä loppuun asti. Sarjassa tapahtui juuri tarpeeksi paljon kaikkea jännittävää, ettei kerennyt ärsyttämään, että siinä ei oikeasti tapahdu mitään. Sarja myös vaikuttaa ensisilmäykseltä hirveän viattomalta, mutta onhan siitä silti silmille iloa. Kivoja hahmoja ja hassuja sattumuksia. Tällaisesta slice of lifestä minä tykkään. Mieleen tuli kevyesti Mushishi ja Natsume Yuujinchou rauhallisen meininkinsä ja yliluonnollisten elementtiensä tähden. 7/10.

One Punch Man tuli myös luettua kiinni julkaisutahtiin, ja ReLife jatkaa aivan yhtä kutkuttavana kuin ennenkin.

Mitäs tältä kaudelta kannattaa Little Witch Academian lisäksi poimia?

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1629 : 07.02.17 - klo:20:27 »
Juuh. Onhan tuossa harkittua sex appelia, mutta samanlaista piisaa tosiaan suurimmassa osassa (aikuisille) suunnatusta viihteestä.

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1630 : 07.02.17 - klo:22:15 »
Kannattaako tuohon Psycho-Passin kakkoskauteen edes koskea, vai tuleeko vain paha mieli? Olen vähän kuullut, että tulee ainakin paha mieli, mutta tuleeko mitään muuta?

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1631 : 13.02.17 - klo:19:02 »
Meikästä Psycho Passin kakkoskausi ei ollut mikään aivan kamala, tähän ehkä auttoi kun internet oli kerennyt omat odotukseni hilaamaan pohjalukemiin. Ykköskauden parhautta ei siis ole luvassa, mutta rikospaikkatutkintasarjana edelleen maistuu.

Itse aloitin viime viikolla ikuisuusprojektin eli Uchuu Kyoudain (Space Brothers) tapittamisen. Tuo sarja tulee vastaan niin monella top10 listalla ja sarjasta otetut giffit sun muut nyt vain pikkuhiljaa ovat saaneet mielenkiinnon heräämään, vaikka sarjan idea ei sinällään kauheasti innosta. Ja nyt 30+ jakson jälkeen voin sanoa olevani iloinen että tätä on vielä yli 60 jaksoa jäljellä, on nimittäin sen verran makoisaa settiä! Tässä animessa nimittäin toimii kaikki: juonenkuljetus, hahmot, musiikit, jopa cliffhangerit on petollisimpia miesmuistiin. Hahmoille on saatu hauskoja ilmeitä ja animaatio rullaa tarpeeksi hyvin näinkin puhepainotteiseen sarjaan. Iso jaksomäärä auttaa myös siihen että hahmoihin saadaan oikeasti sitä syvyyttä. Tälle iso suositus!
« Viimeksi muokattu: 13.02.17 - klo:19:10 kirjoittanut Samirai »

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1632 : 05.03.17 - klo:05:54 »
Tomo-chan wa Onnanoko! on ollut tosi kiva näin ensimmäisen 180 kappaleen perusteella. Tämä on ensimmäinen neljän ruudun formaattiin perustuva manga, jota luen, ja olen tykännyt. Ehkä vähän liikaa tsundere-tropeen nojaavaa kamaa välillä, mutta kuitenkin tosi viihdyttävää. Meni tässä aika pitkä aika keskellä yötä tuota lukiessa. :) Suosittelen lukemaan vaikka 10 kappaletta (l. 10 sivua tai 40 ruutua), ja sen perusteella antamaan tuomion, koska jos ei siihen mennessä tunnu omalta jutulta, niin eipä se sitten kyllä sen jälkeenkään tunnu.

Yuri on Iceä tuli katsottua pari jaksoa, ja täytyy kyllä katsoa koko sarja jossain välissä. Hirveän vähän on tullut katsottua animea nyt muutamaan kuukauteen.

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1633 : 06.03.17 - klo:17:20 »
Tomo-chan on ihan mukiinmenevää komediahöttöä. Kauhean vähän tuossa tapahtuu mutta piirrosjälki on hyvää ja hahmot symppiksiä niin onhan tuo jo toista vuotta keikkunut seurauslistalla. Sattuu myös kääntymään melkein sivun päivätahdilla niin lähes joka päivä on uusi luku odottamassa.

Eilen sain itse viimein Space Brothersin katsottua ja ymmärrän kyllä miksi sarja on niin paljon kehuja ansainnut. Suurin vika sarjassa oli että se seuraa mangaa jopa orjallisesti ja ottaen huomioon että manga ei ole vieläkään päättynyt, niin myös animen loppu jättää paljon auki. Mutta tähänhän minä olen jo tottunut joten ei muuta kuin mangaa tulille sitten. Vaikuttaisi manga olevan vielä astetta parempi koska juonenkuljetus ei ole ihan niin hidasta kuin animessa ja pirrosjälki on taustoineen harvinaisen lähellä animessa nähtyä.

Seuraavaksi jos viimein sekaantaisi My Hero Academiaan niin pysyisi shonen-piireissä kärryllä...

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1634 : 19.03.17 - klo:00:07 »
Ai tältä se tuntuu? Eräs suosikkianimeistani (noh, noh, top 50), jolla en uskonut olevan yhtään mitään mahdollisuutta saada jatkoa, saa kuin saakin toisen kauden. Ihanaa <3

Overlordille siis tulossa toinen kausi. :)

https://myanimelist.net/anime/35073/Overlord_2

Sain nyt sen Izettan loppuun ja oli se kiva, mutta toisaalta aika paljon epäloogisuuksia ja juoniaukkoja ja muuta paskaa, mutta nautin muutoin niin paljon, että en jaksa antaa häiritä. 7/10

EDIT: Tomo-chan luettu kiinni julkaisutahtiin. Hellyyttävä ja hauska. :3 Tähän asti sanoisin, että 8/10
« Viimeksi muokattu: 19.03.17 - klo:04:23 kirjoittanut Tube »

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1635 : 08.04.17 - klo:17:54 »
Hyvin ikävää että uusi Berserk näyttää samalta paskalta kuin viime vuoden versio. Olisi mukavaa saada joskus hyvä anime adaptio muustakin kuin Golden Age-arcista (ja sekin on kyseenalaista, ovatko nekään loppujen lopuksi hyviä).

Sentään ääninäyttely + musiikit ovat vielä 10/10. Minun puolestani Hai yo voisi soida joka kerta kun Guts tulee ruutuun.

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1636 : 10.04.17 - klo:20:05 »
Kimi no na wa Finnkinossa 21.4. vouvou tätä on odotettu!

<a href="https://www.youtube.com/v/JutqLgAed18" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/JutqLgAed18</a>
Katsoin tämän alkuvuodesta ja oli tosi kiva. :)

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1637 : 16.04.17 - klo:13:46 »
Mennyt ihan täysin ohi, että Fate/Apocryphasta tulee anime, ja vielä tulevana kesänä! Olen miettinyt LN:n lukemista, koska konsepti kiinnostaa, mutta onhan tuollaisten taistelupainotteisten tarinoiden näkeminen liikkeessä aivan mahtavaa.

Katsoin Ghost Storyn englanninkielisillä dubeilla loppuun. Olihan se ihan hassu, ja hassuutta lisää se, että huumori tuli dubbaustiimiltä, mutta en kyllä tiedä suosittelisinko sitä. Ehkä parhaat palat kokoon leikkaava Youtube-video ajaa melkein saman idean, kun konsepti tulee tutuksi. 6/10

Gintamaa olen nyt saanut katsottua jokusen jakson, ja pikkuhiljaa alan lämmetä sille. Olin tietoinen, että alku on vähän raskas, mutta nyt 27 jaksoa takana, eikä kyllä ole mielessäkään dropata. Mikään maratoonattava sarja tämä ei kyllä ole, vaan tulee maksimissaan katsottua kaksi jaksoa putkeen.

Chihayafuryn eka kausi tuli katsottua loppuun, ja on kyllä tosi ihana sarja. Ehkä tämän kokemuksen myötä voisin antaa mahdollisuuden muillekin urheiluanimeille? Niitä ennen tosin saman sarjan kakkoskausi.

Keijo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111 oli tosi kiva piirretty, ja veti aivan mainiosti kaiken överiksi. En ehkä kyllä toivo, että harrastuksestani käytetään tätä sarjaa esimerkkinä, mutta skeneen sisään päässeelle aivan helvetin loistava piirretty.

Tällä kaudella on tosi paljon hyviä sarjoja, kuten Mauno tuossa edempänä jo totesi. Attack on Titanin tokan kauden, Eromanga Sensein ja Natsume Rokun katsomisen olen jo aloittanut, ja aloitan ainakin My Hero Academyn sekä Danmachin toiset kaudet.

Ehdin jo tottua päivittäiseen Tomo-chan-annokseeni, mistä johtuen pari viikkoa kestävä tauko on ollut surun aikaa. :(

*

Mauno

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1638 : 23.04.17 - klo:20:51 »
Kimi no na wa. on hyvä, solid 9/10, suosittelen aivan kaikille, joiden motto ei ole "anime on paskaa". ;)

Suomi-tekstitystä voisin kyllä haukkua. Ihan hienoa että murteilla yritetään saada jokunen huonosti kääntyvä vitsi toimimaan paremmin, mutta puhekielisyydet polttaa silmiä tekstimuodossa. Lisäksi muutamaa sanaa ei käännetty laisinkaan, koska syvimmät merkitykset. Tulee mieleen fan subbien TL notet.

(click to show/hide)


Vitsi ei ole omakeksimä
« Viimeksi muokattu: 23.04.17 - klo:21:02 kirjoittanut Mauno »

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1639 : 23.04.17 - klo:22:08 »
Lisäksi muutamaa sanaa ei käännetty laisinkaan, koska syvimmät merkitykset. Tulee mieleen fan subbien TL notet.
Esimerkkejä? Kinostaa kovasti.

Tällä hetkellä seurannassa Little Witch Academia, My Hero Academia ja Titaanien akatemia sota. LWA on ilo silmille ja tekee monin tavoin kunniaa animaatioperinteelle ylipäätään, ei pelkästään animelle, mikä on ihailtavaa ja virkistävää. MHA:n recapit ovat liian pitkiä, mutta muuten sarja viihdyttää entiseen tapaan. Titaanien sota on mitä on, ja pidän siitä. Kasautuvat mysteerit jaksavat pitää mielenkiintoa yllä ja titaanikohtaamisissa saa aina jännittää. Plussaa vielä Yuu Kobayashista, jonka käheässä rääkymisessä on sitä jotain.


Vs: Yleinen Anime/Manga-aihe
« Vastaus #1640 : 27.04.17 - klo:13:37 »
Uusin Hajime no Ippo chapteri:

(click to show/hide)
(click to show/hide)
« Viimeksi muokattu: 27.04.17 - klo:13:43 kirjoittanut Coconuut »

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1641 : 29.04.17 - klo:19:17 »
Your Name käytiin katsastamassa. Vaimo vollotti kolmesti elokuvan aikana, itse sain pidettyä kyynelkanavat aisoissa.

Tiedättekö sen tunteen, kun istut bussissa, kuuntelet kuulokkeista vanhaa suosikkikipaletta, nojaat laiskasti ikkunaa vasten ja katsot kaukaisuuteen miettien syntyjä syviä hirmuisen nostalgian pauloissa? Makoto Shinkai on selvästi tehnyt tämän tuntemuksen vangitsemisesta oman taiteenlajinsa - eikä siinä, kun niin hyvin tuntuu asiansa osaavan.

(click to show/hide)

Minusta tämä kannattaisi katsoa vaikka anime olisi paskaa :>

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1642 : 02.05.17 - klo:21:33 »
Postissa tuli Young Animal Magazine. Pitää kyllä arvostaa japanilaisia, samassa lehdessä bikinikuvia idolista, manga joka kertoo raskausajan ongelmista, naisten jalkapalloa, miehiä jotka kommuniokoviat aaveiden kanssa harrastamalla seksiä niiden kanssa ja Berserkiä.

5/5

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1643 : 17.05.17 - klo:01:26 »
Olipas Oregairussa tosi paljon söpöjä tyttöjä. Yleensä löytyy muutama lemppari ja muut ovat vähän meh, mutta tällä kertaa osui kohdalleen. Lisäksi kerrankin oli hyvä MC-kun, kun yleensä päähenkilöt tuntuvat olevan vain tyhjiä kuoria, johon jokainen saa itsensä kuvitella. Joo, ehkä vähän liian edgy välillä, mutta kuitenkin kiva, että päähenkilöllä oli kerrankin väliä tarinan kannalta, ja hänen persoonallisuudellaan oli jotain merkitystä tarinan kannalta. Season three! Season three! PS. Saika best girl.

Tältä kaudelta olen aloittanut Shingeki no Kyojinin, Natsumen sekä Eromanga-sensein. Muut odottavat vielä vuoroaan. Natsume jatkaa loistoaan, Shingeki on ollut kutkuttavan jännittävä ja Eromanga-sensei on juuri sellaista roskaa kuin siltä toivoinkin. *<3*

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1644 : 17.05.17 - klo:18:41 »
Oregairu on tosiaan ihan jees sarja vaikka välillä yrittääkin ehkä liikaa olla vakavasti otettavaa ihmissuhdedraamaa. Näissä "luuserit kokoontuu yhteen" sarjoissa on aina vain se vika että jostain syystä ne luuserit on yllättävän sanavalmiita, auttavaisia ja hyvin muiden kanssa pärjääviä tapauksia heti kun lisää sivuhahmoja alkaa ilmaantua...

Itse olen katsellut menneina viikkoina niin paljon animesarjoja etten enää pysy edes perässä. Listaanpa nyt tähän ne jotka ovat jääneet jotenkin edes mieleen:

Interviews with Monstergirls oli viime kauden paras sarja ja jollakin typerällä tavalla palautti uskoni koulumiljööseen sijoittuviin sarjoihin. Sarjasta huomasi tosiaan että asioita oli mietitty useammalta kantilta ja jokaisella hahmolla oli paikkansa. Juonta osattiin kuljettaa jopa eteenpäin vaikka kyseessä ei mikään suuri kokonaisuus ollutkaan. Tälle ehdottomasti viisi kautta lisää vaikka manga tosin ei taida olla edes kauheen pitkällä...

Nanbaka iski vähän puun takaa kun etsin vain jotakin kevyttä hömppää katsottavaksi ja yllättäen löytyikin sarja jolle voin antaa niinkin suuren tunnustuksen että se aiheutti samoja tunteita kuin Hayate Combat Butlerin ekat kaudet aikanaan ja se jos mikä on kehu! Sarja tasapainoilee ehkä liiaksikin överiksi vedetin kreisihuumorin ja vakavasti otettavan shonenin rajamailla, mutta todella monet naurut sarjasta sai ja hahmojen välinen vuorovaikutus oli oikeasti viihdyttävää katsottavaa. Eli siis juuri kuten Hayate Combat Butlerissa!

Kotoura-sanissa perinteikkäästä yliluonnollisesta lähtökohdasta oli onnistuttu tekemään miellyttävä ehjä kokonaisuus. Alun angstijutut eivät mitenkään valmistaneet siihen kuinka pöhelöksi sarja muuttuu pidemmälle mentäessä ja silti homman pystyi ottamaan vakavasti. Tällaisia kevyitä yhden kauden mittaisia, yhden koukun varaan nojaavia sarjoja saisi olla enemmänkin.

Galko-chan oli sitten muuten vain piristävintä komediaa mitä olen pitkään aikaan katsonut. Sarja ei häpeile yhtään millekään ja kun teinitytöt puhuvat alatyylisiä niin onhan se nyt virkistävän erilaista animen saralla. Panty&Stockinsissa oon viimeksi nähnyt yhtä suoraan vakavalla naamalla lauottuja pervouksia, suositus!

Nykyiseltä kaudelta on katsottavaksi tarttunut tottakai titaanit ja sitten Danmachin spinoff. Little Witch Academiaakin kerkesin viimein aloitella ja taattua Trigger-laatua(tm) tuo tosiaan on.

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1645 : 21.05.17 - klo:20:20 »
Luin Koe no Katachin jokunen kuukausi sitten Maunon suosituksesta. :) Positiiviset fiilikset jäi, joten ehkä voisin itsekin katsella tuon filmatisoinnin lähipäivinä.

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1646 : 04.06.17 - klo:22:48 »
Katsoin Hunter x Hunterin melko tiheään tahtiin, kun sitä on hehkutettu. En vaan ymmärrä mistä ne kaikki kehut ja MAL:n korkea pistekeskiarvo oikein tulevat. Tämän piti olla paras anime koskaan, mutta oikeasti jopa Fairy Tail oli parempi. Tosi hidastempoinen, surkea hahmokaarti ja katsojia aliarvioiva kertoja. Ainut mielenkiintoinen arc oli Phantom Rouge, mutta sekin oli vain ihan ok. Lisäksi Komugi-juttu olivat ok, mutta enpä sitäkään liiaksi hypettäisi, koska kumpikaan osapuoli ei hahmona ollut mitenkään kummoinen. Kimeramuurahaiskaari oli täyttä paskaa Komugi-juttuja mukaan laskematta ja sen lisäksi piirretyn pisin arc. Aina silloin tällöin mukaan mahtui joku immersion rikkova epäloogisuus, kun joko kirjoittaja tai animaatiotiimi ei jaksanut ylläpitää koherenssia universumia. Hahmot voi jakaa kolmeen luokkaan: 1) huonot ja ärsyttävät 2) suunnilleen samantekevät 3) Hisoka.

Mitään mitä tapahtui ei oikein jaksanut kiinnostaa ja "olen liian voimaton, treenaan kaksi viikkoa ja olen taas voimakkaampi" -kuvio toistui aivan liian monta kertaa. Joka nurkan takaa löytyi aina uusi upgrade, jonka avulla tilanteesta selvittiin. Tai sitten deus ex Asuka tai joku muu pökäle. Koko ajan tuli uusi maailman vahvin mies vastaan, joka oli joka kerta totaalisen ylivoimainen ennen muutaman viikon treenitaukoa. Hahmojen ongelmat olivat aivan perseestä ja niihin kiinnitettiin aivan liikaa huomiota ja tunnereaktiot olivat aina liian voimakkaita. Todella moni ongelma olisi ratkennut tai vältetty sillä, että joku hahmo ei olisi ollut idiootti.

Oli sarjassa silti oma viehätyksensä, kun sen loppuun asti jaksoin katsoa, mutta mitenkään erikoinen se ei ollut. Tuotantoarvot ihan kohdillaan ja animaatio oli yleensä ihan kivan näköistä, ja suunnilleen samantekevistä hahmoista muutama jaksoi olla edes pikkuriikkisen mielenkiintoinen ja aidosti huonoja tai ärsyttäviä hahmoja oli onneksi melko vähän. Tämä lievensi hahmokaartin yleistä paskuutta. Sarja antoi siis juuri sen verran, että sitä ei viitsinyt lopettaa kesken. Toisaalta todella pitkälle odotin sitä, että "kohta tästä varmaan tulee hyvä, kun kaikki ovat kehuneet", mutta loppua kohden karu todellisuus alkoi valjeta.

Minulle luvattiin paras shounen ikinä, mutta sainkin keskiverron lauantaiaamun lastenpiirretyn. Paska piirretty, mutta tulipa katsottua. 5/10

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1647 : 05.06.17 - klo:08:00 »
Siirryin astetta valoisammalle puolelle ja aloin maksaa animenkatsomisestani, eli siis Crunchyroll-tilin tein. Tulikin sitten tuo Hunter x Hunter tsekkailtua loppuun asti ja vähän jäi kuitenkin loppupeleissä vaisumpi jälkimaku kun olisin ajatellut. Varsinkin Chimera Ant arcin aikana alkoi tuo venyttäminen olemaan jo sen verran silmiinpistävää että välillä teki mieli painaa kelausnappia. En tiedä onko tuo hidas eteneminen myös mangassa ongelma mutta animen se pilasi osittain täysin. Muutenkin anime kärsii vähän erikoisesta paikallaanpolkemisesta ja tärkeimpiä kohtauksia ei oikein osata buffata siihen loistoon mitä ne ehkä vaatisivat. Sarja myös välillä kompastuu ehkä turhan paljon omaan näppäryyteensä joten ymmärrän ettei tuo ihan samanlaista suosiota ole saanut kuin selkeämmät ja suoraviivaisemmat shonensarjat.

Selkeistä ja suoraviivaisista shonensarjoista päästäänkin sitten Shogukeki no Somaan josta nyt ekan kauden sain katsottua. Pakko todeta varmaan satojen muidenkin ihmisten tavoin etten olisi uskonut ruuanlaitosta saatavan näin selkeästi shonen-sarjan vahvuuksia hyödyntävää kokonaisuutta. Löytyy oikeastaan kaikki mitä pyytää voi ja vielä oikein nättiin pakettiin tiivistettynä. Tuo ecchi-puoli foodgasmeineen nyt meikää hiukka häirihtee mutta eipä sille mitään mahda ja saahan tuo välillä hymyn huulille. Kuitenkin sarjasta saa sellaisen kuvan että tätä on ihan oikeasti osaavat ihmiset tekemässä. Tulee välillä kiinnitettyä huomiota kuinka hyvin osioita on jaksotettu ja miten juoni kulkee sopivissa ryppäissä hyödyntäen niitä kliimaksikohtia juuri oikealla lailla, eli oikeastaan juuri päinvastoin kuin Hunter x Hunterissa. Tarinaltaanhan kyseessä ei mikään älyttömän nerokas tuotos ole ja melko ennalta-arvattavaa settiä on ollu, mutta kun homman tekee oikein ja käyttää niitä kliseitä hyvin niin onhan tämä nautinnollista katsottavaa :)

Näköjään meikällä ollu kerrankin samansuuntaisia mietteitä Tuben kanssa, ihmeellistä!

Boku no Hero Academian uskaltaisi ehkä kohta jo aloittaa. Mangaa on tullut jo välillä tsekkailtua chapteri sieltä täältä mutta ehkä se vaatisi tuon animen pohjalle että oikeasti imaisisi mukaansa.

Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1648 : 17.06.17 - klo:15:18 »
Demi-chan wa Kataritai oli tosi söpö. Kivasti otettiin huomioon hahmojen seksuaalisuus ilman, että oli jatkuvaa fan serviceä. Kyllä sitäkin vähän mukaan oli mahtunut, mutta se ei tuntunut itse tarkoitukselta. Jäi ehkä vähän lyhyeksi ja tavallaan tekisi mieli lukea manga, mutta toisaalta taas on miljoona muutakin mangaa, joita lukea, kun on manganlukufiilis.

EDIT: Olenko se vain minä, vai onko Tomo-chanin laatu laskenut? Tuntuu siltä, että nyt yritetään paukuttaa juonta eteenpäin, mikä on tehty komedian kustannuksella, ja koska sarja kulkee hidasta neljän ruudun tahtia, on yksittäisten kappaleiden lukeminen vähän kurjaa. Täytynee pitää pieni sapatti Tomo-chanin kanssa, niin voi sitten lukea useamman osan putkeen.
« Viimeksi muokattu: 17.06.17 - klo:15:21 kirjoittanut Tube »

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Anime ja manga
« Vastaus #1649 : 19.06.17 - klo:10:57 »
Katsoin Maunon mainostaman Gabriel Dropouton koska "ilkeämielinen vittuiluhuumori" on ehkä paras kuulemani mainoslause sarjalle. Ja olihan tuo ihan jeba, laittaisin samaan kastiin mainitun Yuruyurin kanssa, eli kyllä tätä pari lisäkauttakin varmasti katsoisi.

Tubelle tiedoksi että Demi-chanin manga ei ole häävisti animea edellä niin nälkä vain jää jos nyt menet jo aloittamaan. Tämä meinaa myös sitä että sarja tuskin saa toista kautta...

Tomo-chanissa taas on menossa sellainen perus suvantovaihde jota on sarjassa ollut aiemminkin mutta maratoonatessahan noita ei sillai huomaa. Sinällään "livenä" seuratessa nuo tuntuvat turhilta mutta uudestaan lukiessa yleensä ovat olleet ihan paikallaan. Sama ilmiö on havaittavissa lähes kaikissa sarjoissa...

Maratoonasin myös Plastic Memoriesin joka oli Kotoura-sanin tavoin yhden kortin varaan nojaava 12 jakson pituinen komedia/feelz trippi. Sarja oli osattu tehdä oikein ja se loppui kunnolla niin ihmettelen miksi se ei MALissa ole saanut parempaa arvosanaa. Hyvä sarja, suosittelen.