Rekisteröidy,


niin voit osallistua keskusteluihin
niin foorumilla kuin IRC-kanavallakin.
Rekisteröidy nyt!

Kirjaudu!Pysy aina kirjautuneena sisälle

Anime ja manga

21.09.17 - klo:07:26

Tube Poissa

 • Moi oon Tube.
(click to show/hide)

Bakuman ei kahdeksan chapterin jälkeen vaikuta yhtään huonolta, mutta toisaalta ei kyllä ole saanut minua tempaistua mukaansakaan, joten lueskelu etenee melko verkkaista tahtia. Enemmän tätä olen kuitenkin saanut luettua kuin I Am a Heroa. Omaa kieltänsä sekin puhuu.
Kirjattu
 • ::
 • 26.09.17 - klo:22:49

  Tube Poissa

  • Moi oon Tube.
  Enpä osannut odottaa, että Bakuman (manga) liittyisi niiden harvojen teosten joukkoon, jotka ovat saaneet mut itkemään. Isoin juttu tässä on se, että se ei ollut surullista vaan ainoastaan tosi liikuttavaa. Kappaleen 91 loppu.

  EDIT:

  (click to show/hide)

  Muutenkin olen yllättynyt, miten paljon noiden temmellyksiin on kiintynyt, vaikka nuo jutut välillä tuntuvatkin vähän hölmöiltä. Hyvä sarja. Alun perusteella sanoin, että vankka seiska, mutta riippuen siitä, miten tämä päättyy, saatan olla sitä mieltä, että tämä on jopa 8/10.
  « Viimeksi muokattu: 27.09.17 - klo:10:28 kirjoittanut Tube »
  Kirjattu
 • ::
 • 27.09.17 - klo:14:57

  Tube Poissa

  • Moi oon Tube.
  Vittu toi senioriarkki on paskaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 29.09.17 - klo:00:54

  Tube Poissa

  • Moi oon Tube.
  Overlord S2 tammikuusta alkaen.

  MADHOUSE TEKEE!!!

  https://twitter.com/pKjd/status/913322452050001920

  EDIT: Hei, suositelkaa mulle jotain kivaa piirrettyä (tai miksei sarjakuvaakin), joka sijoittuu johonkin vähän kauemmas historiaan tai johonkin historiallista aikakautta jäljittelevään fantasiamaailmaan, mutta jonka pääfokus ei ole taisteluissa.

  EDIT: Myös, Bakuman oli ihan kiva 8/10.
  « Viimeksi muokattu: 29.09.17 - klo:19:18 kirjoittanut Tube »
  Kirjattu
 • ::
 • 02.10.17 - klo:09:56

  Tube Poissa

  • Moi oon Tube.
  En ymmärrä Ima, Soko ni Iru Bokun hypettämistä. Sarja yritti käsitellä monesti vähän sivummalle jääviä teemoja, mutta epäonnistui siinä täysin. Sota ja lapsisotilaat joo, aika kurja juttu, mutta kun hahmojen tunteita ei onnistuttu välittämään millään tavalla, homma jäi puolitiehen. Uutisia lukiessa kokee vahvempia tunteita ihmispoloja kohtaan, eli minkäänlaista tunnesidettä hahmoihin ei päässyt syntymään. Lapsien kaappaaminen sotilaiksi ja naisten raiskaaminen uusien synnyttämiseksi hoidettiin niin ikään paskasti, eikä hahmojen kokemaa kärsimystä onnistuttu välittämään katsojalle. Sarja päättyi antiklimaattisesti, eikä onnistunut luomaan ainuttakaan "vau"-kokemusta millään nokkelalla juonikuviolla. Päähahmon pasifismiaatetta tuettiin ajamalla pahikset pois päähahmon jaloista muiden tapettavaksi. Sota on kurjaa joo, mutta olisi ollut kiva, jos sarjalla olisi ollut jotain muutakin annettavaa. Kaikkein vakavampana puutteena oli se, että sarja epäonnistui olemaan mielenkiintoinen, eikä hahmojen kohtalo kiinnostanut yhtään. Oikeastaan toivoin, että päähenkilö kuolisi, että sitä ei tarvitsisi katsoa enää tai että joku pettäisi ja tappaisi ärsyttävän pääpahiksen, lähinnä samasta syystä.

  Aivan muutamassa kohdassa minua kiinnosti yhden melkein hyvän hahmon ja kokonaisen tutuksi tehdyn yhteisön kohtalo edes vähän, mikä olikin sarjan parasta antia. Tästä syystä, hyvästä yrityksestä ja aikalaisekseen hyvästä animaatiojäljestä johtuen 6/10.

  (Jee, mun oma animeblogi. Tekikö Maunon poistuminen tästä nyt oikeasti näin kuolleen ketjun?)

  EDIT: Aho Girl oli yhden hitin ihme, eikä samaa juttua jaksanut kauaa katsella. Sivutötöt olivat ihan kivoja, mutta eivät yksinään kannatelleet sarjaa. Made in Abyssin anime laitettiin pakettiin oikein kauniilla tavalla, ja viimeinen jakso oli kultaa. Lukekaa ihmeessä mangaa, animen loppua seuraava arc on eeppinen. Kakeguruita ei osattu laittaa pakettiin ja animen loppu oli antiklimaattinen. Parhaaksi anniksi jäivät kahjot hahmot ja muutama hyvä kohtaus, kokonaisuudessaan aika ihan ok, ei huono, mutta enpä tätä kyllä oikeastaan silti kenellekään suosittelisi, koska maailmassa on niin paljon parempaakin animea. Ei kiinnosta tarpeeksi, että jaksaisin mangaan tarttua, mikä mielestäni puhuu aika paljon sarjasta. Vatican Kiseki Chousakan oli kokonaisuudessaan oikeastaan huono. Paskoja mysteeriä haistapaskaratkaisuineen ja kaikki hahmotkin olivat ihan mitäänsanomattomia. Odotin vatikaaniteemalta enemmän, koska sitä on joskus onnistuttu hyödyntämään näppärästi.

  ReLIFEn uusin chapter oli vähän surullista luettavaa. :'( Toisaalta kyllähän se manga ongelmansa tarvitsee onnistuakseen pitämään mielenkiintoa yllä. Odotan vain Ryuo ja An keksivät tilanteen ratkaisemiseksi! Jännittäviä lukuhetkiä siis vielä luvassa. :)

  EDIT: Ja ai niin, Bakuman oli oikein kiva manga: 8/10. Sarjalla oli toki myös heikkoutensa ja ongelmansa. Esimerkiksi: miten lopussa pääkaksikko sai hoidettua sormia napsauttamalla asian, josta saatiin kokonainen arc aikaan, kun Eiji tappeli siitä? (Ja muut vastaavat epäloogisuudet.) Ja sitten se senioriarc oli perseestä myös kyllä joo, olisi ollut parempi ilman. Perus "pahis heittää rahaa roskiin, niin se toimii" -juonikuvio. Voisin kyllä lukea jotain vastaavaa jatkossakin. Animeen en usko olevan edes tarpeen koskea, ainakaan vielä vähään aikaan. Jos jostain syystä, niin kenties eniten nähdäkseni Eijin ja Kazujan liikkeessä. Kenties kannattaa kuitenkin pitää pieni tauko, jotta tarina olisi vähän huuhtoutunut mielestä.
  « Viimeksi muokattu: 02.10.17 - klo:15:19 kirjoittanut Tube »
  Kirjattu
 • ::
 • 02.10.17 - klo:14:07
  Olivat aika vaikeaa katsottavaa nuo Made in Abyssin pari vikaa jaksoa. Vaikka sarjan alusta asti onkin jo selvää, että syöveriin laskeutujat panevat henkensä alttiiksi ja maailma on muutenkin varsin ankara paikka, niin aivan näin synkäksi en uskonut menon äityvän. Kun vielä päähahmot ovat sööttejä lapsosia, niin kontrasti on erittäin vahva. Innolla odotan jatkoa.
  Kirjattu
 • ::
 • 05.10.17 - klo:00:27

  Tube Poissa

  • Moi oon Tube.
  aivan näin synkäksi en uskonut menon äityvän.
  You know nothing. Lue manga. ;)

  Lukaisinpa tuossa muutamalta istumalta yli 100 kappaletta Berserkkiä. Ihan kiva sarjakuva. Golden Arc on takana ja koko ajan on ollut hienoa menoa ja meininkiä. Jotkut hahmot näyttävät aivan liikaa toisiltaan, mistä johtuen jotkut kohtaukset tuntuvat hieman hämmentäviltä, mutta kyllä sitä sitten viimeistään jälkikäteen tajuaa, että mitä tapahtui. Muutamia ihan kivoja hahmojakin on mukana, jopa ihan ilman hahmoluokkatropeja! Kuka olisi arvannut, että sellaista voi edes tehdä? Ihmiset näytetään kaikessa kauneudessaan ja rumuudessaan. Sarja on kaikessa häikeilemättömyydessään juuri sellaista, mistä minä pidän. Päälle vielä mielenkiintoinen juoni, niin voi juku, minähän otan kohta julkaisutahdin kiinni. Olen koukuttunut.

  Eniten olen yllättynyt siitä, että tuo ei näytä rumalta. Vuonna 1989 alkaneet animet näyttävät ripulilta, jos ei lasketa isoja leffoja, mutta tämä on tosi mukiinmenevän näköinen. Eihän tämä mitään One Punch Man -tasoista silmäorgasmia ole, mutta ei myöskään rumaa. Animessa ollaan näemmä tultu aika paljon kovempaa eteenpäin kuin mangassa. Olen vielä kuullut huhuja, että tämä muuttuu myöhemmin vielä paremman näköiseksi. Joo, kannattaa lukea. Vaikka kappalemäärä vaikuttaa suurelta, niin melko nopeasti tämän taitaa kuitenkin lukea.
  Kirjattu
 • ::
 • 08.10.17 - klo:00:38

  Samirai Poissa

  • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
  Vaikka olen Bakumanin useampaan otteeseen lukassutkin niin en kyl hokaa mitä Tube meinaa senioriarcilla, mutta heikoin vaihe sarjassa oli silloin kun Miura tuli kehiin niin oletan että puhut siitä...

  Mitä Made in Abyssiin tulee niin kylläpä tuosta jo aika hyvin on saatu pahimmat jutut mukaan ensimmäiseen 12 jaksoon, vaikka siellä nyt toki viel muutama melko ikävä kohtaus onkin tulossa niin kyllä nuo nykyiset jo samaa tasoa on.

  Berserk on edelleen sarja jota en vain ole jaksanut aloittaa. Jossain vaiheessa vain päätin etten siihen koske ennen kuin se on valmis ja siitä onkin kulunut jo about 10 vuotta, heh... Että joo, jos sitä kymmenen vuoden päästä jo alottelis.
  Kirjattu
 • ::
 • 08.10.17 - klo:02:16

  Tube Poissa

  • Moi oon Tube.
  Tarkoitan sitä Nanaminen toista arccia. Pahis heittää vitusti rahaa hukkaan niin saadaan päähenkilöille ongelmia. Miura oli vielä ihan ok. Vähän erilainen haaste pääkaksikolle.

  Made in Abyssin seuraava arc on mun mielestä tähänastisen sarjan brutaaleinta menoa ja parasta mangaa, mitä olen lukenut. Hissikohtaus ei ollut vielä kuin alkusoitto sille, mitä tuleman pitää.

  Kannattaa koskea Berserkkiin. En ole koskaan lukenut mangaa niin nopeasti kuin tuota. Se ei tietysti minun lyhyellä mangahistoriallani ole paljoa sanottu, mutta voi juku miten hyvää mangaa se on.

  Just Because vaikuttaa lupaavalta. Nättiä animaatiota ja kivan oloisia hahmoja. Dies Irae taas oli ekan jakson perusteella ihan jäätävää jöötiä. Miksi tätä hypetettiinkään taas?
  « Viimeksi muokattu: 08.10.17 - klo:02:19 kirjoittanut Tube »
  Kirjattu
 • ::
 • 11.10.17 - klo:05:29

  Tube Poissa

  • Moi oon Tube.
  Mahoutsukai no Yome tulee ekan jakson perusteella olemaan tosi kiva. Umaru Chanin kakkoskausi tulee olemaan ekan jakson perusteella sitä samaa kuin ensimmäinenkin, mutta mikäs siinä. Toivottavasti vaan keksivät tarpeeksi uutta, että sarja jaksaa kiehtoa. Eka jakso ei ollut millään tavalla erikoinen, eli toivon, ettei puhti lopu. Ousama Game The Animation on taas yksi samaan kliseeseen perustuva sarja lisää, mutta ekan jakson perusteella tästä saattaa tulla vielä mielenkiintoinen. Hahmot tuntuivat ihan kivalta, ja toisaalta hahmojen esittämä skeptisyys oli hyvä juttu: kaikki eivät heti hypänneet mukaan, että joo näinhän tämä menee. Päähahmon kuhnailu taas tuntui todella oudolta, kun se kerran tiesi homman panokset, mutta kaipa tästä hyvä kehittyy. Osake wa Fuufu ni Natte kara on alkufiilisten perusteella vähän kuin Danna ga Nani, mutta pikkasen normommilla päähenkilöillä. Lyhäri, jonka joka jaksossa ilmeisesti tehdään joku drinkki. Code:Realize: Sousei no Himegimista en osaa vielä sanoa oikeastaan yhtään mitään. Katsellaan pari jaksoa ja palataan sitten asiaan.

  Little Witch Academia on ollut ihan höpsöä viihdettä, mutta ei oikein erotu millään positiivisella tavalla. Kliseitä lypsetään, oli sitten miten vitsillä vaan, jo raivostuttavuuksiin asti. Päähahmo on aivan vitun ärsyttävä. Amanda on paras töttö.


  Kuvankaappaus on sarjasta Youkai no Apartment no Yuuga na Nichijou (jakso 15), joka muuten jatkaa vahvasti. Hyvä sarja, kannattaa katsoa. Samat sanat Fate/Apocryphasta.
  « Viimeksi muokattu: 11.10.17 - klo:05:31 kirjoittanut Tube »
  Kirjattu
 • ::
 • 13.10.17 - klo:16:11

  Tingle Poissa

  • Paavo
   • Academic Nintendo Club RY
  Katsottiin kolme jaksoa Syvyyden Madetta Tuben kaa. Oli Etrian Odysseympi kuin mitä toivoin. Syvyyden luolastot ovat todella kiehtovan näköisiä, maltan tuskin odottaa että itse Mateitakin päästään vetämään turpaan! Maanpäällinen animehömpötys ei sen sijaan kiinnostanut, vaikka ihan hyväähän sekin oli. Ainoa mitä jäin toivomaan olivat käsinpiirretyt kartat, ja sitten sellainen näytettiinkin lopputeksteissä voi juukelispuukelis.

  Tavallaan voisin katsoa lisää, mutta oikeastaan iski vain himo pelata lisää Etrian Odysseyta. Vitonen on kohta täällä jipii jihuu!!! :)
  <Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
  <Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
  <Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
  <JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
  <henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
  <Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI
  Kirjattu
 • ::
 • 13.10.17 - klo:21:20

  Tube Poissa

  • Moi oon Tube.
  Noh, pintahöpinät on kolmen jakson jälkeen hoidettu, ja ne ovat kuitenkin melko tarpeellisia, jotta saatiin pedattua syy lähteä matkalle sen sijaan, että tyypit oltaisiin vain lykätty luolastoon. Peleissä ehkä toimii, kunnon tarina taas tarvitsee lähtölaukaisun.

  Katseltiin paikallisen animeseuran kanssa uuden kauden ensimmäisiä jaksoja. Samalla tuli katsottua mm. Just Becausen ensimmäinen jakso uudelleen, ja täytyy vaan todeta, että hyvää ja maanläheistä slice of lifeähän se on. Alkuperäinen käsikirjoitus pääsee monella tavoilla oikeuksiinsa, koska mukana on paljon sellaista ympäristöön ja hahmoihin tutustumista, jota adaptaatioissa on todella vaikea saada mukaan. Tuli vähän elokuvamainen tunnelma. Uusi Kino no Tabi vaikuttaa paremmalta kuin alkuperäinen ja menee katsottavien sarjojen joukkoon. Ilman, että olisin sen tuolla nähnyt, en kyllä olisi sarjaa poiminut. Samaten tuli todettua, että Shoujo Shuumatsu Ryokouta kannattaa alkaa seuraamaan. Maailmanrakennus ja dialogi toivat mieleen Made in Abyssin, minkä lisäksi hahmot on piirretty samalla tyylillä. Yhtä kaunishan tuo ei kyllä ole ja teema on aivan eri, mutta kuitenkin. Kujira no Kora wa Sajou ni Utau vaikuttaa myös piirretyltä, jota voisi ainakin muutama jaksoa seurata, ja päättää sitten, katsooko pidemmälle. Vaikuttaa siltä, että siitä saattaa tulla tosi hyvä tai sitten se läsähtää kuin pannukakku, mutta se jää nähtäväksi.

  Lähdin hieman ajoissa pois, joten muutama sarja jäi vielä näkemättä, vaikka niitä oltiin meidän pään menoksi suunniteltukin. Blend S, Juuni Taisen, Sengoku Night Blood, Black Clover sekä Inuyashiki jäivät videoillassa näkemättä, mutta noista ainakin Inuyashikin kyllä aloitan joka tapauksessa. Tältä kaudelta näemmä tuleekin katsottua melko useaa piirrettyä. Missähän välissä tämän kaiken ehtii katsoa?
  « Viimeksi muokattu: 13.10.17 - klo:23:11 kirjoittanut Tube »
  Kirjattu
 • ::
 • 13.10.17 - klo:22:57

  Samirai Poissa

  • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
  Itselleni tuleva kausi näyttää todella heikolta. Testaukseen on valikoitunut jatko-osista Umaru ja Food Wars jotka tällä hetkellä vaikuttavat kauden parhaimmistolta. Magus Bride on mangana tuttu ja meikästä yliarvostettu mutta katsotaan muuttaako anime asiaa. Muuten on sitten vähän väkisin joutunut aloittaan Kino no Tabin ja Love is Like a Cocktailin että olisi edes jotain katsottavaa mutta eipä nuo vaikuta kautta pelastavan... Ongelma ei ehkä niinkään ole hyvien animeiden puute vaan jälleen kerran meikäläisen tutkan ulkopuolelle osuvat genret. Yhdenkään animen synopsis ei kauheesti herättänyt mielenkiintoa ja tuonne mukavuusalueen ulkopuolelle yleensä siirryn vasta kun MALissa alkaa yli kasin arvosanoja näkymään, mitä ei nyt oikein ole ollut tarjolla.

  Sinänsä nyt on siis helppo kuroa kiinni watch-listiä ja sieltä tulikin katsottua pitkään jonossa ollut Overlord joka oli sellainen kiva 7/10 tapaus, parempi kuon SAO mutta ei Log Horizon laatua kuitenkaan. Seuraavaksi voisi taas koittaa ehkä viidennettä kertaa päästä Gintamaan sisälle mutta epäonnistuminen on jo lähes varmaa.
  Kirjattu
 • ::
 • 13.10.17 - klo:23:19

  Tube Poissa

  • Moi oon Tube.
  Hah, juuri saunaan lähtiessäni ajattelin, että Just Because! on sarja, jota pitäisi suositella juuri nimenomaisesti sinulle. :D Kokeile nyt ainakin yhden jakson verran. :) Jollen ole väärin ymmärtänyt, niin slice of life on Sinun Genre™, ja tuo tosiaan vaikuttaa ensimmäisen jakson perusteella oikein laadukkaalta piirretyltä, vaikka jatkossahan voi tapahtua mitä vaan.

  En itsekään tiedä onko tämä kausi sen parempi kuin mikään muukaan. Taitaa johtua vain siitä, että sarjoja on sattunut osumaan silmään ja olen kokeillut tällä kertaa erilaisia sarjoja rohkeammin kuin yleensä. 13 sarjan katsominen samalla kaudella ei vaan voi toimia, joten osa noista kyllä putoaa kokonaan tai ainakin menee odotuslistalle ennen kuin tämä kausi on ohi. Black Cloverista kuulin sellaista, että siinä huudetaan tosi paljon ja päähahmoista ainakin yksi on todella ärsyttävä, joten tällä tuomiolla en aio itse edes vilkaista, vaikka muutoin sarja saattaisikin olla katsomisen arvoinen.

  Overlord oli minunkin makuun ja itselle upposi jopa Log Horizonia kovemmin. Itsellä Gintama käy tosi hidasta tahtia ja olen aina välillä katsonut jakson pari, ja se on nyt 20 jakson paremmalla puolella alkanut jopa maistumaan, kuten aiemmin taisin tässä samassa ketjussa mainita.

  EDIT: Droppasin Code:Realizen kahden jakson jälkeen. Ei siinä sinänsä mitään vikaa ollut, mutta toisaalta en näe, että tuo kehittyisi siihen suuntaan, että jaksaisin käyttää sen kanssa aikaani tuon enempää.
  « Viimeksi muokattu: 17.10.17 - klo:19:42 kirjoittanut Tube »
  Kirjattu
 • ::
 • 19.11.17 - klo:12:53

  Tingle Poissa

  • Paavo
   • Academic Nintendo Club RY
  Katsottiin Tuben kanssa Syvyyden Made loppuun. Pidin sarjan luolastospärdäilyjaksoista, sekä muumilaaksojaksoista. Niitä muumilaaksoja oli vain liikaa seikkailun kustannuksella. Hyvä animehan tuo vallan on, jos jaksoja tulee lisää voisin jatkaa katselua.
  <Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
  <Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
  <Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
  <JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
  <henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
  <Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI
  Kirjattu
 • ::
 • 01.12.17 - klo:11:09

  Tube Poissa

  • Moi oon Tube.
  Jotain jatkoa sarja onkin saamassa. :) Kiva juttu, mangan jatko on meinaan kovaa kamaa.

  En malttanut odottaa Mahou Tsukai no Yomen seuraavaa jaksoa, joten lukaisin mangan kiinni. Kovaa kamaa, en malta odottaa, että näen tämän kaiken kauneuden liikkeessä.

  Shoujo Shuumatsu Ryokou on oikein kiva seikkailupiirretty, ja siinä on todella loistavaa äänisuunnittelua ja musiikkia. Söpökin on vielä. Vitosjakson lopputeema oli aivan helvetin hyvä, ja nyt tuli kokoversiokin vielä ulos. Huh huh.


  Olen kuunnellut tämän nyt varmaan kymmenen kertaa. Ihana kipale.
  « Viimeksi muokattu: tänään kello 11:20 kirjoittanut Tube »
  Kirjattu
 • ::
 • tänään kello 11:18

  Tube Poissa

  • Moi oon Tube.
  Net-Juu no Susume oli tosi kiva piirretty. Oikein kiva romanssi ja kerrankin aikuisia hahmoja! Kohtalaisen kivaa ja kevyttä huumoria, joka sai välillä hieman suupielet nykimään, mutta ei onneksi yliampuvaa slapstickhuumoria, kuten näissä liian usein tuppaa olemaan ja josta minä en pidä. En edes muista milloin olen nähnyt piirretyn, jossa on minua vanhempia päähahmoja, jollei sitten mennä jonnekin fantasiagenren tuotokseen, jossa mukana rämpii 600-vuotias lolijumalatar. Päähahmo on siis 30-vuotias nainen, joka on pudottautunut työelämästä voidakseen istua kotona pelaamassa tietokonepelejä. Tosi iso osa tarinaa vietetäänkin pelin sisällä, mutta itse peli ei ole oikeastaan missään kohtaa tarinaa keskiössä, vaan se on väline, jolla hahmot yhdistetään toisiinsa. Kun kerran aiemminkin olen kertonut antamiani arvosanoja, niin mainitaan nyt, että MAL:iin merkkasin 8/10.
  Kirjattu
 • ::