PlayStation Portable

  • 175 Vastauksia
  • 61579 Lukukerrat
Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #150 : 16.09.09 - klo:15:25 »
Jooh, pespiä on tullu tossa pari viikkoa jo hakattua kun DS on hävinnyt...

Näin alkuun on taas pakko alottaa valitus näppäimistä, tatti ja ristiohjaimet kun ovat "aika" kämäsia. Tatilla ei voi pelata esim. castlevaniaa kun suoraan jompaankumpaan vaaka-suuntaan on melkeinpä mahoton pitää, aina tulee ylöspäin pidettyä sitä vähän ja bullet-souli lähtee kun koittaa iskeä normaalisti... Turhan äänekäskin vielä. Ristiohjain vaan on niin älyttömän löysä ja tuolla taas on vinottaisiin suuntiin niin tuskasta painella. Nuo perus-napit (X, O yms) tuntuu kanssa jotenkin tympeiltä painella, ainakin neliö... Vaikka tän käytettynä kaverilta ostin niin uskon ettei tällä oo pelattu läheskään yhtä paljon kun vanhalla kunnon litelläni, jossa ainut ongelma on ollut hartianäppien pieni oireilu.

Tää pespi tuntuu vielä niin heikolta ettei tätä kehtaa repussa pitää ilman suojapussia (jota virkaa tällä hetkellä toimittaa vanha villasukka *_*) ja isolta ettei tätä voi taskussa kunnolla taskussa. Slimiä en oo kyllä ikinä päässyt testaamaan joten en siitä voi mitään sanoa...

En oo BTW yhtään innostunu näistä pespin "oikeista" peleistä, vaikka oonkin niistä IMO parhaat valinnut. Locoroco 2 ei enää innosta ykkösen jälkeen, echochrome on liiän vaikee ja jotenkin kökkö pelattava, pataponit vaatii liikaa tarkkuutta eikä pelaus onnistu sitten millään jos ympärillä tapahtuu yhtään mitään, Burnout legends on paljon huonompi kun multiplättäri dominator, Daxterin tyylisiä tasohyppelyitä on tullu hakattua vähän liikaa ja ohjattavuus on (IMO) aika kökkö. Ainoa mikä on oikeasti innostanu on ollu vanha kunnon ridge racer, ja oon mä oikeesti näitä jonkin verran kokeillutkin. Viime aikoina oon pelkästään emuilla pelaillut, ja niitten pelaus onnistuisi DS:sälläkin.

No jooh, kyllä nää emut paljon pelastaa. Vaikka en edelleenkään mikään grafiikkahuora ole niin mieluummin mä pelaan samaa peliä puolet isommalla näytöllä jos saan valita :P

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #151 : 16.09.09 - klo:22:09 »
^
Olen kyllä ihan 100% samaa mieltä, että PSP:n tatti on aika surkea. >_>

Oletkos noista "oikeista peleistä" kokeillut mitään Squaren pelejä, Metal Gear Solideja tai vastaavia? Kyllä minusta ainakin ovat aika hyviä. Kannattaa muuten joskus kokeilla FFI PSP:n remakea, se on yllättävän kiva peli. :D

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #152 : 16.09.09 - klo:22:48 »
En ole jaksanut perehtyä että mikä firma tekee mitäkin, final fantasy tacticsia joskus koitin mutta tympäännyin heti ekassa kentässä kun huomasin että voi liikuttaa vaan omaa hahmoaan. Metal gear solidia en ole kokeillut ja paljon hyvää kyllä oon kuullut mutta ei jotenkin vaan innosta edes kokeilla...

Mut jooh, koitan huomenna tota final fantasy ykköstä :P

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #153 : 20.09.09 - klo:00:33 »
final fantasy tacticsia joskus koitin mutta tympäännyin heti ekassa kentässä kun huomasin että voi liikuttaa vaan omaa hahmoaan.
Tuo on vain ensimmäisen taistelun ajan. Pelin kaikki muut taistelut ovat ihan omissa ohjissasi, paitsi "vierailevat" hahmot (tarinaan liittyviä hahmoja, jotka hyppäävät mukaan/poistuvat aika ajoin) ja viholliset tietenkin.

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #154 : 03.10.09 - klo:11:31 »

Eilen (1. lokakuuta 2009) julkaistiin PSP Go. Konsoli ei käytä enää UMD -levyasemaa vaan pelit voi ladata PSN -storesta tai kaupoista saatavilla "latauslipuista". Esimerkiksi Patapon 2 myytiin amerikoissa kansissa, mutta kansien sisällä olikin pelkkä latauskoodi. Entä mitä pelejä tulikaan eilen storeen ladattavaksi?

(click to show/hide)

*

Poissa Kasuli

  • Piparisensei
    • Porkkanakaupunki
Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #155 : 03.10.09 - klo:12:07 »
VAIHTELEEPA SITTENKIN >: (

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #156 : 03.10.09 - klo:12:28 »
Ei kyllä kovin hääppöisesti noita PSP:n parempia pelejä tullut (missä on MGS Portable Ops esimerkiksi?). Ja miksi ihmeessä FIFA 09 ja 10 piti julkaista yhtäaikaa kyseiselle konsolille?

*

Kraidi

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #157 : 02.03.10 - klo:17:30 »
Olen nyt alkanut suunnittelemaan vakavissani moisen värkin hommaamista (hankkisin siis ensi kesällä osalla ansaituista kesätyörahoista). Pelitarjonta olisi pääasiassa suurin syy itselläni PSP:n hankkimiseen ja onhan se muutenkin mainion oloinen kapistus, vaikka näyttää kalpenevan DS:n rinnalla monessakin asiassa. Tai mistäs sen tietää, olen myös törmännyt ihmisiin jotka ovat tykänneet enemmän PSP:stä ja sen pelitarjonnasta.

Suositelkaa PSP-pelejä, kertokaa omista kokemuksistanne ja ennen kaikkea kertokaa myös konsolin huonot puolet. Muistakaa siis pysyä oikeasti totuudenmukaisina, sanon jo näin heti alkuun että sivuutan automaattisesti kaikki "lol joku PSP. Hanki suosiolla jo se Xbox 360 ja myy samalla Wii pois peleineen kaikkineen!" -kommentit sekä muut vastaavanlaiset älyttömyydet.

Tiedossa olevat pakkohankinnat itselleni:

Prinny: Can I Really Be the Hero?
Disgaea: Afternoon of Darkness
Disgaea 2: Dark Hero Days
Metal Gear Ac!d
Metal Gear Ac!d 2
Metal Gear Solid: Portable Ops
Metal Gear Solid: Peace Walker
Patapon
Patapon 2
Loco Roco
Loco Roco 2
Castlevania: Dracula X Chronicles
Kingdom Hearts: Birth by Sleep
Dissidia

Niin joo, jos jollain on kunnollista käsitystä yhdestäkään ylhäällä mainitusta nimikkeestä, niin pyydän, toisithan senkin esille, sillä omani perustuvat vain lähinnä kuviin, arvosteluihin, videoihin jne.
« Viimeksi muokattu: 02.03.10 - klo:17:38 kirjoittanut Kraidi »

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #158 : 02.03.10 - klo:17:58 »
Onhan tuo God of War: Chains of Olympus vissiin kanssa aika hyvä, kaverilla olen testaillut ja tuntui ihan kivalta. Näin heittona ilmaan. :) Lumines oli kännykällä loistava joten jos sen halvalla löytää jostain niin voisin kuvitella että PSP-versio on vielä parempi. Ja siis totta kai varmaan onkin; onhan se myös aika kehuttu. WipeOutit on aika kehuttuja jos racingista typpää ja kolmedeetasoloikkaa tarjoaisivat varmaan Daxter ja Ratchet & Clank: Size Matters. Ota huomioon, etten itse omista PSP:tä joten nämä ovat, kuten sanoin, heittoja ilmaan. Voit tosin löytää näistä ehdotuksista jotain mitä haet googlella ja näin perehdyt pelin arvosteluihin/mediaan paremmin, eli en näitä miksikään pakkohankinnoiksi kutsu. :)
"I'll go walking in circles while doubting the very ground beneath me"

*

Kraidi

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #159 : 02.03.10 - klo:18:14 »
Kraidi hyvä, Ac!deja ei kannata edes harkita, ellei ole hyvin suuri vuoropohjaisten pelien ystävä - eivätkä nämä silloinkaan taida olla genrensä parhaimmistoa. Pelit ovat aivan tuhottoman tylsä, ja koska ne ovat spin-offeja, ei juonikaan jaksa kiinnostaa.

Tiedän, tiedän. Ja olen vuoropohjaisten pelien ystävä sekä osaan suhtautua Ac!deihin varauksella. Eivät varmasti mitenkään pääsarjan pelejä parempia, mutta no... ne ovat Metal Geareja kuitenkin. Ja ovathan ne saaneet kohtalaisia arvosanojakin.

Meinasitko muuten hankkia Gon vai alkuperäisen/Slimin mikä onkaan.

Slimin.

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #160 : 02.03.10 - klo:18:33 »
Koska en yhtenäistä kelpuutettavaa tekstimuuria osaa tehdä, niin suoraan laitan PSP:n pääasialliset hyvät ja huonot puolet alle:

Huom: Minulla on PSP-3004, joten en tiedä jos osa näistä poikkeaa muista malleista

Huonoa
Kömpelöt näppäimet ja ristiohjain

Näppäimissä on hieman huono tuntuma, mikä onkin hassu kun luulisi DualShockin kaltaista toimivuutta odottavan, mutta näin ei ole asia. Kuvionäppäimet (eli neliö, ruksi jne) tuntuvat hieman lipsuvilta ja löystyvät ajan kuluessa. Olkanäppäimet ovat inhottavan "naksuttelevia", ja joskus eivät huomaa näppäinpainallusta, jos painat väärästä kohtaa olkanappeja. Ristiohjain on myös hieman lepsu, jonka huomaa erityisesti kun yrittää pelata Street Fighterin kaltaista peliä. Onneksi kuitenkin Select, Start, Home ja muut napit ajavat hommansa mallikkaasti.

Tatti vaatii totuttelua
PSP:n tatti on hieman hassusti aseteltu, ja se vaatii hieman totuttelua. Erityisesti peleissä joissa vaaditaan sekä tattia että ristiohjaimia (MGS: PO, Monster Hunter jne) saattaa mennä sormiakrobatiaksi. Tatti myös ainakin itselläni tuntui ehkä liiankin jäykältä aluksi.

UMD ja UMD-asema ovat hieman kömpelöitä
UMD on hieman kömpelö ja sen asemaan laittaminen on sitäkin omituisempi. Myös PSP:n UMD-asema aukeaa ehkä liiankin helposti, ja se saattaa esim. pudotessaan aueta, jolloin UMD sujahtaa konsolin sisuksista pois.

Aika lyhyt akku
Akku kuluu suht. nopeasti tyhjiin, mutta hyvänä puolena se myös latautuu varsin nopeasti. Taustavalon ja äänien säätämisellä kuitenkin voi säästää akkua, ja sitäkin enemmän, jos pelaa PSN:stä ladattuja pelejä UMD-vastineiden sijasta.


Hyvää
Pelin pelaamisen voi keskeyttää laittamalla konsolin lepotilaan

Jos PSP:n virtakytkintä nopeasti napauttaa, niin konsoli menee lepotilaan, ja jatkaa seuraavan käynnistyksen jälkeen täsmälleen siitä kohdasta, mihin pelaamisen jätti (jos pitää 3 sek virtakytkintä kaakossa, niin konsoli sammuu täysin ja käynnistyksessä menee suoraan PSP-valikkoon).

Soveltuu käteväksi, mukana kannettavaksi medialaitteeksi
PSP on suht. kätevä kuljettaa mukana, ja sille voi hyvin laittaa musiikkia ja videoita reissun päällä katseltavaksi.

Skype-tuki
En tiedä aiemmista malleista, mutta ainakin PSP-300X tukee tätä ja olen parit kerrat jutellutkin kaverin kanssa.

Nettiselain
Vaikkakin ehkä hieman hidas, ja kömpelö selaamaan raskaita sivuja, niin soveltuu tämä hyvin esim. pikaiseen selailuun PAN-Oulun verkossa.

Region free
Laitteessa ei ole region lockeja (PAITSI UMD-LEFFOISSA!), joka on iso plussa.


Sitten peleistä suosittelen Valkyrie Profile: Lenneth. PS1-klassikko JRPG:n käännös PSP:lle varsin pienin muutoksin. Taistelut ovat hauskoja, musiikkiraita on laadukas, graafisesti hienosti toteuttu ja ääninäyttelykin on ihan mukiinmenevä. Ainoa puoli on se, että tämä on aloittelijoille hieman hankala aluksi ymmärtää, että miten tässä pelissä edetään. Varsin uniikki tekele kuitenkin.

Final Fantasy VII: Crisis Corekin on myös hyvä valinta, sanoisin, mutta saadakseen siitä kaiken ilon irti pitäisi olla FFVII pelattuna läpi (lataahan se jo PSN:stä, Kraidi).

Lainaus
Meinasitko muuten hankkia Gon vai alkuperäisen/Slimin mikä onkaan.

Slimin.

Jos haluat häxätä PSP:n kunnolla emulaattoreita ja sellaista varten, muista hommata PSP-200X, eikä PSP-300X. Kumpikin ovat slim & litejä, mutta PSP-300X:ssä on paranneltu näyttö ja mikrofoni.
« Viimeksi muokattu: 02.03.10 - klo:18:42 kirjoittanut Shadowii2 »

*

Kraidi

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #161 : 05.03.10 - klo:15:41 »
Oon tuuliviiri.

En aio hankkia PSP:tä ainakaan tänä vuonna. Syy: koko ajan ilmestyy uusia pelejä, joita pidän paremmassa arvossa kuin PSP:tä. Kiva konsoli, mutta on muutakin kuin tuollainen.

E: nyt syön eeppisesti sanani, ostin Ac!din ja Portable Opsin. Hyvällä tuurilla saan hommattua itselleni jo ensi kuussa PSP:n. :3
« Viimeksi muokattu: 12.04.10 - klo:15:38 kirjoittanut Kraidi »

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #162 : 14.04.10 - klo:17:51 »
Itsekkin olen ajatellut hankkia PSP, mutta jään varmaan odottaa uutta mallia. (täysin uutta konsolia)

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #163 : 14.04.10 - klo:19:09 »
E: nyt syön eeppisesti sanani, ostin Ac!din ja Portable Opsin. Hyvällä tuurilla saan hommattua itselleni jo ensi kuussa PSP:n. :3

Gamestoppiin muuten tulee Metal Gear Solid: Peace Walker-bundle julkaisussa (eli kesäkuun kahdeksas). Pakettiin menee MGS: PW, 4 gigan muistikortti, pientä bonusmatskua PW:hen ja PSP-3000, jossa on maastokuvioitu pinta.
« Viimeksi muokattu: 14.04.10 - klo:19:18 kirjoittanut Shadowii2 »

*

Kraidi

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #164 : 14.04.10 - klo:19:13 »
Oi kiitän, saatanpa hyvinkin ostaa. Ja melko varmasti.

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #165 : 14.04.10 - klo:19:32 »
Asdmit.  >_>
Kiitän Shadowii, nyt tiedän mitä ostan itselleni synttärilahjaksi. :D

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #166 : 14.04.10 - klo:20:10 »
"Limited collectors edition-350€"

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #167 : 14.04.10 - klo:22:58 »
Haha...onko hinta juuri noin paljon?

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #168 : 05.05.10 - klo:22:11 »
Jonttu osti PSP:n jolloin liityn tähän joukkoon pieneen, mutta ei niin huonoon ;)

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #169 : 27.10.10 - klo:08:07 »
http://www.joystiq.com/2010/10/26/playstation-phone-leak-reveals-prototype-device-platform-detail/

Näyttää ihan tyylikkäältä. Jos tuo ei maksaisi paljoa enempää kuin tavallinen Android-luuri, niin miksei? Mukaan voisi poimia sitten muutaman parhaan pelin, ja kun olisi kunnon pelinamiskat jo mukana, niin emulaattoripelien pelaaminen olisi varmaan todella mahtavaa. Parastahan tuossa on se, että puhelin on aina mukana, kun taas itsellä ainakin DS jää usein kotiin.

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #170 : 27.10.10 - klo:17:46 »
Ruma prototyyppi ja feikki. Näin kommentoi Sony :>

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #171 : 27.10.10 - klo:23:06 »
Ja sitten Sony vetää feikki huutelut takaisin ja vaihtaa kannan "Emme kommentoi huhuja ja spekulaatioita".

Android pelipuhelin. Mututuntumalta sanoisin että voi olla ihan helvetin toimiva juttu.

*

Poissa Tingle

  • Paavo
    • Academic Nintendo Club RY
Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #172 : 23.06.12 - klo:14:06 »
Tuoreena PlayStation Personan omistajana voisin laitetta vähän kommentoida. Ensinnäkin pespin näyttö on aivan juukelin upea ja kirkas. Pelaamisesta saa helposti selvän sivusta seuraava kaverikin ja kuola valuu naamalla kun kirjaimet ATLUS valahtavat ruudulle.

UMD asema on aivan hirveä keksintö. Pitää kamalaa mekkalaa ja latausajat ovat aivan hirveitä, välillä joitu odottelemaan pelkästään starttivalikossa käytyään. Pahin murheenkryyni on kuitenkin aivan hirveä akkukesto. Käsikonsoli menettää merkityksensä täysin kun sitä ei uskalla viittä metriä kauemmas laturista päästää.

Pelivalikoima nyt on mitä on ja siinä näkee liiankin selvästi laitteen nimen olevan PlayStation Portable. Puolivillaiset jatko-osat kotikonsolilta tutuille sarjoille tuskin jaksavat kiinnostaa kuin sokeimpia fanipoikia ja sitten on päälle huikea kasa uusioversioita. Itsehän omistan laitteelle seitsemän peliä joista yksikään ei ole originaali tekele. Mutta eipä siinä mitään, Mega Man Powered Up, Castlevania Dracula X Chronicle ja Persona 3 Portablen kaltaiset pelit näyttävät närhenmunat Ocarina of Time 3D:lle miten tehdään onnistunut remake. Pitää kyllä tuohon PSN:n valikoimiin tutustua tarkemmin, Luminesin ja Lemmingsin tapaisten puzzlepelien pelaaminen suoraan kortilta kiinnostaisi kovasti ja onhan PS1:llä vielä lukuisia sivu suun menneitä klassikkopelejä.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #173 : 25.06.12 - klo:18:12 »
Pro-tip: CFW

Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #174 : 25.06.12 - klo:18:24 »
Psp ilman custom firmistä on jotain karmeaa.

*

Poissa Hero

  • Internet-ritari
Vs: PlayStation Portable
« Vastaus #175 : 27.06.12 - klo:04:48 »
Mielestäni PSP on loistava konsoli..
..Tosin en ole pelannut sillä omia pelejä...