Televisio ja elokuvat

 • 1738 Vastauksia
 • 247842 Lukukerrat
*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1450 : 29.05.17 - klo:21:24 »
Minusta Shutter Island taas oli aika hienon näköinen elokuva. *_* Varsinainen juoni oli kyllä tusinatrillerimäinen, vaikka toisaalta pidin siitä, että loppu vihjasi asian olevan monitulkintainen. En tosin tiedä oliko tämä tekijöiden tarkoitus.

Itse katsoin viimeksi David Lynchin ohjaaman Wild at Heartin, koska Turjake oli suositellut sitä. Elokuvassa blästättiin nyymejä ja nussittiin, mutta muuten sisältö jäi aika laihaksi. Huonoin näkemäni Lynch, vaikka loppu saikin hymyilemään.

Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1451 : 30.05.17 - klo:17:49 »
The Nice Guys
Luulin, että Arrival olisi ollut viime vuoden paras lefu, mutta The Nice Guys saattaa jopa mennä sen ohi. Riemukkaan hauskassa 70-luvulle sijoittuvassa buddycop-blästäyksessä Russell Crowe ja Ryan Gosling etsivät kadonnutta teinityttöä ja tutkivat mysteeristä PORNOtähden kuolemaa. Koska ohjaaja-käsikirjoittajana on legendaarinen Shane Black, voi tietysti odottaa hieman astetta yllättävämpiä juonenkäänteitä ja ääneen naurattavaa huumoria. Tämä hyväntuulinen elokuva sisältää juuri niitä elementtejä joista pidän elokuvissa eli väkivaltaa, TISSEJÄ, rivoa huumoria, kiroilua ja viinalla läträämistä. Silti se on tosi fiksusti tehty ja yllätyksiä täynnä oleva pläjäys, jonka voisin katsoa uudestaan vaikka heti. 9/10

En ollut itse yhtä vakuuttunut kun kävin katsomassa tämän teatterissa. Parivaljakon kemia ei ihan natsannut eikä mainitsemaasi ääneen naurattavaa huumoria mielestäni juuri esiintynyt. Parit hymyt irtosi sieltä täältä, mutta Goslinginkin hahmo oli mukamas hauska koska paska alkoholisti yksinhuoltaja. Heh hauskaa. *_*
Viesti saattaa sisältää paloja sarkasmia tai pähkinää.

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1452 : 01.06.17 - klo:05:00 »
Hyödynsin tuoretta HBO-jäsenyyttäni katsomalla True Detectiven. Ensimmäisen jakson aikana melkein nukahdin ja viimeinen jätti lievästä siirappisuudestaan johtuen vähän ristiriitaiset fiilikset, mutta kaikki välissä olikin sitten kovaa kamaa. Matthew McConaughey on tämän ja Dallas Buyer's Clubin perusteella semmoinen näyttelijä, että nostan sekä hattua että kyrpää. Suurin syy katsoa tätä sarjaa olikin juuri McConaugheyn poikkeuksellisen kiinnostava roolihahmo. Pidin tämän ukon maailmankatsomuksesta ja pitkistä monologeista, jotka saivat välillä jopa miettimään omia ajatuksia olemassaolosta ja maailmankaikkeudesta. Ihan mukavaa, kun rikoksenratkonnan ja ihmissuhdedraaman seuraamisen lomassa huomaa puntaroivansa omaa monimutkaista suhdetta tähän paskaläjään, jota elämäksikin kutsutaan.
(click to show/hide)

Ikävä kyllä aivokasvaimeni on tainnut vihdoinkin edetä niin pitkälle, että fiktiivisten tarinoiden seuraamisestakin tullut ongelmallista. Katsoin tämän sarjan nimittäin noin viikon sisään ja silti ehdin jaksojen välissä unohtaa ties mitä juonikuvioita. Eivät nämä mitään huipputärkeitä olleet, mutta kyllähän tällainen silti ärsyttää. Tokavikan jakson jälkeen luin ihan rehellisesti Wikipediasta juonitiivistelmät kaikista aiemmista episodeista. Silloin huomasin, että jotkut loppupäässä esiintyneet hahmot olivatkin näyttäytyneet jo aiemmissa jaksoissa, vaikka olin kuvitellut heidän olleen täysin uusia tuttavuuksia. Mitä helvettiä oikeasti, nyt Tapani skarppaa.


Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1454 : 01.06.17 - klo:13:27 »
"The entire mystery"

I think not.

*

Mauno

Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1455 : 15.06.17 - klo:17:45 »
Ostin kirpparilta kympillä DVD-boksin, jossa on Tarantino-leffat Kunniattomiin paskiaisiin asti. Olen nähnyt näistä vasta Kill Bill vol. 1, joten aika bueno. Pitää sivistää itseään kun kaikki ympärilläni ovat Tarantino-munasuita.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1456 : 15.06.17 - klo:18:21 »
Paskiaiset > Pulp Fiction > Django > Hateful 8 > Kill Billit > Reservoir Dogs > varmaan Jackie Brown, en muista siitä mitään.

Kun olet nähnyt yhden Tarantinolefun, olet nähnyt ne kaikki.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1457 : 15.06.17 - klo:19:30 »
Pulp Fiction on minusta edelleen Tarantinon paras. Basterds varmaan kakkosena, vaikka sen loppu onkin erittäin laiskasti kirjoitettu. Pidin myös Jackie Brownista, joka on ehdottomasti Tarantinon kypsin elokuva. Sen jälkeen mies on palannut lapsellisen väkivallan pariin ja jumiutunut sinne. *_*

On ihan totta, että Tarantino on aika kaavoihinsa kangistunut elokuvantekijä. Tekee erittäin viihdyttäviä leffoja, mutta uskoisin hänen pystyvän monipuolisempaankin tuotantoon.

*

Poissa Turjake

 • Törö
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1458 : 22.06.17 - klo:20:28 »
Törmäsin pari päivää sitten tällaiseen jonkun lehden tekemään listaan sadasta parhaasta kauhuelokuvasta. Tästä tulikin mieleeni kysyä, että mitkä ovat resettiläisten lemppari kauhulefut? Tässä oma top 10, käytin listan laatimiseen aikaa ehkä kaksi minuuttia:

1. Evil Dead 2
Täydellinen kauhun ja komedian avioliitto. Tästä leffasta huomaa sen, että tätä tehdessä on ollut hauskaa. Tarjoilee superkekseliäitä juttuja, aivan sairasta väkivaltaa ja törmäilyhuumorin klassikoiksi muodostuneita kohtauksia, yhdistettynä Bruce Campbellin karismaattiseen näyttelijätyöhön ja Sam Raimin mestariohjaajan kosketukseen. Kadonneen aarteen metsästäjät sai allekirjoittaneen innostumaan elokuvien katsomisesta, mutta Evil Dead 2 herätti sisälläni pienen toiveen siitä, että voi kun joskus saisi tehdä omankin pätkän.

2. The Thing
Harvinainen leffa siinä mielessä, että sen erikoisefektit ja mörköpläjäykset saavat samaan aikaan mahan kiertämään ja kullin sykkimään. Tässä on vitun kova äijämeininki. Jo konseptitasolla hurmaavan tehokas megajännäri pitää jännityksen yllä vielä lopputekstien päätyttyäkin. Erikoisefektit ovat tasoa legendaarinen.

3. Painajainen Elm Streetillä
...on yksi kekseliäimmistä ja hauskimmista kauhuleffoista joita olen nähnyt - todellinen klassikoiden klassikko jolle annan ylimmät suositteluni. Jos et tiedä mistä on kyse niin elokuvien jujuna on se, että Freddyn nimeä totteleva yliluonnollinen sarjamurhaaja tappaa teinejä heidän unissaan. Eli jos kuolet unessa, kuolet oikeasti. Tämä mahdollistaa tosi kekseliäitä skenaarioita ja tapoja listiä porukkaa hengiltä, koska unissa voi tapahtua aivan mitä tahansa. Eka Nightmare on Elm Street on fantastinen elokuva.

4. Hohto
Stanley Kubrick oli visionääri ja todellinen moniosaaja, joka osasi tehdä genrestä kuin genrestä onnistuneen elokuvan. Hohto on varmaankin paras näkemäni Kubrickin elokuva. Aivan fantastisen näköinen elokuva, jonka monet, monet otokset ovat piirtyneet verkkokalvoilleni ikuisiksi ajoiksi. Ihan kuin liikkuvaa maalausta katselisi. Lisäksi tämä on aivan helvetin pelottava. Muksuna en yksinkertaisesti pystynyt katsomaan, mitä huone 237 piti sisällään. Lisäksi, jos pelkkä teksti "TIISTAI" saa allekirjoittaneen säikähtämään, niin jotain on ilmeisesti tehty oikein.

5. The Witch
NO NIIN POJAT. Tässäpä hieno kauhupätkä parin vuoden takaa. Metsässä asuva noita alkaa vittuilla uskovaiselle perheelle ja siitäpäs soppa syntyy. Aivan helvetin kuumottava kärsimysnäytelmä ei tukeudu noloihin ja halpoihin jump scareihin tai verellä läträämiseen. Luulot otetaan silti pois heti ensimmäisen kymmenen minuutin aikana ja siitä lähtien onkin aivan vitun liimaantunut ruudun ääreen, paitsi että tätä uskaltaa hädin tuskin edes katsoa. Meininki muistuttaa eniten ehkä Hohtoa. Ihan loistava, suosittelen lämpimästi.

6. Viimeinen Painajainen Elm Streetillä
New Nightmare on meta as fuck. Sen sijaan, että leffa jatkaisi edellisten osien hömpötyksiä, se ottaa täysin uuden vaihteen silmään. Freddy tulee "oikeaan maailmaan" vittuilemaan ensimmäisessä ja kolmannessa sarjan osissa pääosaa näytelleelle Heather Langenkampille. Tässä on kaikkia hauskoja juttuja, ja tosi paljon jengiä näyttelijöistä ohjaajiin ja elokuvatuottajiin on uskaltautunut mukaan näyttelemään itseään. Kunnianhimoinen käsikirjoitus voisi olla vitun sekava ja metaläpässään hajottava, mutta eeeeei tää onkin aivan törkeän hauska, eeppinen ja jännittävä. Metaelementit tekee tästä superspessun, hauskan ja sarjan edellisosat katsoneelle todellisen fanipalveluksen. Palkitsee ja viimeistelee sarjan todella tyydyttävästi.

7. Rosemaryn painajainen
Hardcore shittiä, joka kuuluu näyttää jokaiselle äidiksi haluavalle. Siitä on kyllä aivan liian kauan kun olen tämän viimeksi nähnyt, mutta muistan seuranneeni loppuratkaisun vääjäämätöntä lähestymistä lähes pissit housussa.

8. Tremors
Pikkukylän rauha järkkyy kun maanalaiset jättimadot innostuvat riehumaan. Ö-luokan konseptista on onnistuttu kuorimaan loistavalla käsikirjoituksella, hienoilla erikoisefekteillä ja hauskoilla hahmohetkillä a-luokan viihdettä. 9/10

9. Alien
Klassikko, joka ei ole tosin mielestäni ollut koskaan erityisen pelottava, vaan enemmänkin oksettava. Kaikki raiskausmetaforat ym hyi helvetti. Veitsellä leikattava tunnelma, Sigourney Weaverin pyllyvako ja klassinen mörködesigni jaksavat viihdyttää monen, monen katselukerran jälkeen. Itse asiassa tätä kirjoittaessa tajusin, että tämä lienee yksi eniten katsomiani elokuvia.

10. Drag Me To Hell
Odotin vähän vakavamielisempää kauhua suhteessa Evil Dead-sarjaan, mutta kyllähän tämä ehtaa Raimi-kauhua on lentelevine silmineen ja kamera-ajoineen. Aivan hiton hauska leffa, joka menee juuri sopivan överiksi ja typeräksi. Aivan kuten Evil Deadikin. Olin aika yllättynyt siitä, miten paljon leffasta löytyi Evil Dead-vaikutteita ja olipa tuossa muutama suora viittauskin kyseiseen sarjaan. Slapstick oli hienoa.


Edit: vitun homo zoink vaati perustelut oottakaa hetki
Edit: no nyt löytyy ootko tyytyväinen hmph
« Viimeksi muokattu: 22.06.17 - klo:20:53 kirjoittanut Turjake »
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1459 : 22.06.17 - klo:22:19 »
Olen vähän pettynyt siihen, etten osaa sanoa suosikikseni yhtäkään oikeasti kuumottavaa elokuvaa. Katsoin lukioaikoina ihan järjettömän läjän kauhuelokuvia kavereiden kanssa, mutta lähes kaikki olivat täyttä roskistieriä. Klassikkoelokuviakin olen toki vuosien varrella nähnyt useamman, mutta niitä on vielä paljon näkemättä, ja useimmat niistä mitä olen nähnyt eivät ole juuri säväyttäneet. Kauhuleffatoplistojen kärjessä pyörivä Manaajakin alkaa mennä nykyään enemmän komedian puolelle. Viimeisin edes vähän karvoja nostattanut katsomani leffa taisi olla It Follows. En tosin sitäkään välttämättä erikseen menisi suosittelemaan, vaikka se sisältääkin Disasterpeacen tekemän soundtrackin.

Aika iso osa suosikki"kauhu"elokuvistani kääntyykin melkein huumorin puolelle. Erikoisefektimässäily, absurdit tilanteet ja pahisten blästääminen ovat aina hyvää viihdettä. Muun muassa Evil Deadit, Braindead, Re-animator ja vähän näistä muista poiketen myös From Dusk Till Dawn jaksavat viihdyttää. Väittäisin kuitenkin The Thingin sisältävän suosikkierikoisefektini mistään elokuvasta. Niin hyvää avaruusmörköä ja mutanttikoiraa. Myös vuoden -86 The Fly ansaitsee erikoismaininnan samasta syystä.

Sci-fin ystävänä minulla on myös massiivinen soft spot tietynlaisille sci-fikauhuille ja -trillereille. Yleensä niissä on aika korkealentoisia ja typeriä plot pointteja ja ideoita, mutta sehän vain parantaa menoa. Yleensä nämä ideat ovat vähintään mielenkiintoisia, vaikka toteutus yleensä menisikin vähän sinne päin. Näihin ihaniin hömppiin kuuluvat muun muassa Event Horizon, Pandorum, Sphere, ja noin miljoona muuta.

Sauna on paitsi yksi suosikeistani kauhuleffojen saralta, myös ehkä suosikkini kotimaisista leffoista yleensäkin. Omintakeiseen historianjaksoon keskittyvä Suami Isämmaan maisemissa hitaasti liikkuva elokuva on tyylikkään näköinen ja osaa todella rakentaa tunnelmansa. Osa leffasta on vähän päämäärätöntä kauhukliseilyä ja loppu on jätetty jopa turhauttavan avoimeksi. Suosittelen silti.

Kunniamaininnat myös Orpokodille jota jaksoin joskus hypettää enemmänkin, sekä Maniacille. Maniacin katsomisesta on jo hetki aikaa, mutta se on jostain syystä jäänyt mieleeni kummittelemaan. Tiedä sitten onko tähän syynä päräyttävä soundtrack, mukavan häiriintynyt meno vaiko pov-murhauskohtaukset.
Viesti saattaa sisältää paloja sarkasmia tai pähkinää.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1460 : 22.06.17 - klo:22:39 »
Linnut ja Hohto ovat ne, joistan voin sanoa pitäneeni. Muuten kokemus genrestä onkin Tappajatomaatteja ja Jättihämähäkkejä.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1461 : 23.06.17 - klo:00:48 »
Mulla on vähän samanlaiset fiilikset kuin Zoinkilla. Pidän monista kauhuelokuvista, mutta useimmat niistä eivät ole oikeasti pelottavia. Tuntuu, etten osaa enää tuntea pelkoa elokuvaa katsoessa. Ehkä siitä syystä pidän itsekin leffoista, jotka yhdistelevät kauhua ja komediaa. Jos leffa ei selvästikään pyri olemaan yksinomaan kauhistuttava, on siitä minunkin kaltaiseni tunnevammaisen idiootin helppo nauttia.

Arvostan sen sijaan monissa kauhuelokuvissa muita piirteitä kuin pelon ja kauhun kaltaisten tunteiden herättämistä. Näitä ovat esimerkiksi erikoistehosteet, tunnelman rakentaminen (leffa voi olla jännittävä tai häiritsevä, vaikka ei olisikaan pelottava) ja kiinnostavat konseptit.

Näiden selittelyiden saattelemana listan pariin. Käytin sen funtsimiseen jotakuinkin yhtä paljon aikaa kuin Turjake-henkilökin.

10. An American Werewolf in London

Viihdyttävä ihmissusielokuva 80-luvulta. Sisältää yhden kaikkien aikojen parhaimmista muodonmuutoskohtauksista ja on loistava esimerkki pätkästä, jossa huumori ja kauhu lyövät onnistuneesti kättä. Lisäksi loppu on nerokas.

9. Twin Peaks: Fire Walk With Me

Luulin saavani kelvollisen lisäosan hyvään TV-sarjaan, mutta sainkin jotenkin kauhean sairaan kauhuelokuvan. Epämukavaa ja paikoin ahdistavaakin tunnelmaa rakennetaan onnistuneesti läpi leffan, kunnes päästään lopun murhakohtaukseen, joka on intensiivinen, groteski ja audiovisuaalisesti huikaiseva. Ainoa huono puoli tässä pätkässä lienee, että ennen sitä olisi syytä katsoa 30 jaksoa pitkä TV-sarja, jonka jokainen jakso ei edes ole sinänsä katsomisen arvoinen.

8. Halloween (1978)

Jännittävä pienen budjetin kauhupätkä, josta on sanottu jo kaikki oleellinen. Soundtrack on hyvä, säikyttelykohtaukset toimivat, tunnelmaa luodaan taitavasti, ja useimmista muista teinikauhuista poiketen seksillä, ruumiilla ja verellä ei kummemmin mässäillä. Elokuva etenee hyvin verkkaisesti ja hyvin tehokkaasti asianmukaiseen loppuratkaisuun saakka, eikä se olisi tarvinnut yhtään jatko-osaa.

7. The Return of the Living Dead

Tosi hauska ja viihdyttävä klassikkozombielokuva, jonka olen tainnut katsoa ainakin kolme kertaa. Pelottava leffa ei ole, mutta ei myöskään yksinomaan komiikkaan nojaava. Käsikirjoitukseen on nimittäin mahtunut myös useita jännittäviä ja dramaattisiakin hetkiä. Ennen kaikkea hahmot ovat erittäin onnistuneita, ja heidän kamppailuaan epäkuolleiden armeijaa vastaan seuraa mielellään.

6. Rosemaryn Painajainen

Kauhuelokuva ilman mainittavia  erikoistehosteita kuulostaa etenkin nykyaikana aika oudolta, mutta tässä on sellainen. Vaikuttavinta on, että elokuva onnistuu pelkillä pitkillä keskustelukohtauksilla luomaan jännitystä ja epämiellyttävää tunnelmaa paremmin kuin useimmat muut genrensä edustajat. Loppu on tosiaan kylmäävä ja häiriintynyt, ei vähiten kauhun keskelle istutetun omituisen komiikan ansiosta.

5. The Texas Chainsaw Massacre (1974)

Minusta tämä on aika ahdistava pätkä. Toki mukana on sekä tahallista että tahatonta komiikkaa, mutta lopun ruokapöytäkohtaus on aidosti inhottava ja perverssi. Lähikuvat oksettavien sarjamurhaajien kasvoista ja päähenkilötytön levottomasti liikehtivästä silmästä tehostavat klaustrofobista tunnelmaa. Sitten paikalle roudataan muumioitunut isoisä joka alkaa imeä verta tytön peukalosta samalla kun muut hurraavat siis oikeasti mitä helvettiä seis. Tosi hyvä klassikkoleffa, vaikka ei samalla tavalla loputtomia katselukertoja innoittava kuin useat muut pätkät tällä listalla.

4. The Fly (1986)

Zoink mainitsikin jo älyttömän siistit erikoistehosteet. Tämän lisäksi The Flyssa on kuitenkin myös kiinnostava ja kaunis tarina. Jeff Goldblum on parempi Jeff Goldblum kuin monessa muussa leffassa, ja elokuvan kliimaksi on samaan aikaan sekä kuvottava ja pöyristyttävä että surullinen ja masentava. Melkoinen tunteiden vuoristorata vai mitä Risto.

Kannattaa myös tsekata alkuperäinen The Fly vuodelta 1958. Se on hetkittäin kökkö ja korni, mutta ei missään nimessä tyypillinen 50-luvun hirviöleffa.

3. The Evil Dead

Lystikäs ja ihailtavalla energialla tehty jotenkin kauhean sairas mättökauhupätkä. Erikoistehosteet ovat loisteliaan kököt ja mielikuvitukselliset. Kameratyöskentely on yllättävän kunnianhimoista, ja kaiken kaikkiaan elokuva on paitsi pöyristyttävä, myös pöyristyttävän hyvin tehty ottaen huomioon sen tekijöiden iät ja työkokemuksen.

Evil Dead 2 on paremmin tehty leffa, mutta tunnen krokotiilien läsnäolon vahvemmin tässä ykkösessä.

2. Psyko

Ammattimaisesti tehty jännäri, joka tuskin pelottaa tai shokeeraa nykykatsojia, mutta on silti tunnelmallinen ja kiinnostava. Elokuvassa on kolme kutkuttavaa setpieceä, jotka on toteutettu loistavasti, vaikka epäolennaisuuksiin keskittyvä saattaakin löytää jokaisesta koomisia piirteitä. Musiikki on mahtavaa ja Anthony Perkins on roolissaan helvetin hyvä.

1. Hohto

Tämä on ykkösenä, koska en keksi muutakaan. Näin elokuvan ensimmäistä kertaa 10-vuotiaana ja pidin siitä silloin suunnattomasti. Se opetti minulle, että kauhuelokuvassa ei tarvitse olla useita ruumiita eikä tolkutonta verellä ja suolenpätkillä mässäilyä. En ole muistaakseni koskaan pitänyt leffaa järin pelottavana, ehkä siksi että katsoin sen ensimmäisen kerran kirkkaassa päivänvalossa ja yhdessä koko perheen kanssa, mutta pidän sen häiriintyneestä ja painajaismaisesta tunnelmasta. Jack Nicholson ylinäyttelee koomisesti, mutta jostain syystä tämä ei yhtään syö leffan tunnelmaa?! Leffa on muutenkin kovin erikoinen pätkä. Vaikka Kubrick on jossain haastattelussa maininnut, että yliluonnolliset voimat ovat tarinassa läsnä aivan kuten alkuperäisessä kirjassakin, leffaa katsoessa on silti varsin hämmentynyt olo. Mitään ei jäädä turhaan selittelemään, ja katsoja saa jatkuvasti miettiä että mistä oikein on kyse onko Jack seonnut? Lopetuksesta pidän myös todella paljon.
« Viimeksi muokattu: 23.06.17 - klo:00:52 kirjoittanut Tapza »

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1462 : 24.06.17 - klo:23:49 »
Hugo katsottu'd. Verkkainen ja mukava lastenleffa. Pari draamattisempaa kohtausta tuntuivat sydämessä, mutta niiltä vedettiin heti perään matto jalkain alta. Sacha Baron Cohen vetää symppispisteet asemavartijana. Elokuvassa oli liian vähän väkivaltaa ja Robert De Niroa, en uskoisi Scorsesen ohjaustyöksi. 3/5.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1463 : 26.06.17 - klo:15:18 »
Ihan hyvä vain, että Twin Peaksin seuraava osa ilmestyy vasta 10. päivä heinäkuuta. Tarvitsen aikaa kelaamiseen tämän kahdeksannen jakson jälkeen.

(click to show/hide)
« Viimeksi muokattu: 26.06.17 - klo:15:19 kirjoittanut Coconuut »

Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1464 : 26.06.17 - klo:16:28 »
En tajunnut mitään, mutta uskoisin että pidin näkemästäni.

*

Poissa Turjake

 • Törö
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1465 : 26.06.17 - klo:18:32 »
k
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

*

Poissa Turjake

 • Törö
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1466 : 26.06.17 - klo:18:52 »
What a time to be alive. On aivan käsittämätöntä miten joku on herran vuonna 2017 antanut rahaa David Lynchille, että se saa tehdä ihan mitä vittua sitä huvittaa. Ja sehän tekee, vähät välittämättä siitä mitä muut ajattelee. Ihan älytöntä touhua. Mä rakastan tätä.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1467 : 28.06.17 - klo:02:13 »
Mielenkiintoinen jakso.

*

Poissa Echo

 • Touhoun ainoa miesbossi
  • Mun profiili
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1468 : 29.06.17 - klo:01:23 »
Näin Ylellä


Enpä ainakaan ole hupiukko.

Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1469 : 05.07.17 - klo:12:57 »

*

Poissa Echo

 • Touhoun ainoa miesbossi
  • Mun profiili
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1470 : 05.07.17 - klo:23:03 »
Big Brother näytti olevan juoksuhämähäkki mikä kuoltuaan poksautti ulos parasiittihotellin kaltaiset paskaohjelmat. Onneksi on Adult Swim ja Twitch.

Enpä ainakaan ole hupiukko.

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1471 : 10.07.17 - klo:23:28 »
Katsoin Homecomingin jälkimainingeissa Sam Raimin ohjaaman hämistrilogian.

Ykkönen: hyvä elokuva, vaikka CGI onkin vanhentunutta, eivätkä toimintakohtaukset ole erityisen mielenkiintoisia. Hyvää on kuitenkin paljon enemmän kuin huonoa. Tobey Maguire ei ehkä ole sujuvasanaisin ja hauskin Hämähäkkimies, mutta hän on kaikin puolin erinomainen Peter Parker. Green Goblin on hauska pahis, ja origin story on tosi hyvin tehty.

Tuomio: Parempi kuin Deadpool.

Kakkonen: todella hyvä elokuva. Dock Ock on kiva pahis, ja toimintakohtaukset ovat parempia kuin ekassa leffassa, mutta ennen kaikkea tarinan keskiössä oleva Peter Parkerin dilemma ja siihen liittyvä draama ovat todella hyvin hoidettuja. Elokuvassa tapahtuu paljon, mutta tarina pysyy siistinä ja viihdyttävänä.

Tuomio: Parempi kuin yksikään MCU-leffa.

Kolmonen: Ei niin huono leffa kuin sanotaan. Tarinassa ei ole mitään suoranaisesti paskaa, kaikkea on vain liikaa. Venomin ihmismuodolla on leffassa yhtä paljon presenssiä kuin Stan Leen roolihahmolla. Hiekkamies on tavallaan kiinnostava, mutta hänen tarinansa jää tyngäksi. Vihreä menninkäinen vol. 2 on ainoa hahmo, jolla on mainittava kehityskaari, mutta tyydyttäväksi superroistoksi ei hänestäkään ole. Jos keskeinen konflikti olisi ollut hänen ja Spider-Manin välillä, asiat saattaisivat olla toisin. Toisin kuin Spider-Man 2:ssa, keskeisiä teemoja ja merkityksiä on aika hankala hahmottaa. Tästä huolimatta elokuva on ihan viihdyttävä. Siinä on useita asiallisia roolisuorituksia, korneja, hölmöydellään viihdyttäviä kohtauksia ja sopivasti menevää mättöä.

Tuomio: Parempi kuin Age of Ultron.
« Viimeksi muokattu: 10.07.17 - klo:23:31 kirjoittanut Tapza »

Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1472 : 19.07.17 - klo:08:51 »
Menossa katsomaan Dunkirkin tänään. Nolanmunani ei ole enää niin kovasti suussa, mutta kyllä tätäkin elokuvaa on tullut odoteltua.

Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1473 : 21.07.17 - klo:21:15 »
Dunkirk pokkaa oskarit ohjauksesta ja leikkauksesta. Ihan törkeen hieno elokuva katsoa ja kuunnella. Osansa teki varmasti Omenan Scape , joka taitaa olla tällä hetkellä se paras sali katsoa elokuvia. Visuaalisesti siis ihan omassa luokassaan.

Elokuvasta tuli lähinnä mieleen parin vuoden takainen Gravity ja lievästi Fury Road: alkaa hitaasti, nostaen toimintaa ja tykitystä ylöspäin elokuvan edetessä. Tom Hardylta taas vahva suoritus, vaikka rooli sisältääkin maksimissaan kymmenen lausetta dialogia.

Siinä mielessä "epäNolanmainen", että tarina ei sisällä oikeastaan mitään tvistejä, vaan on selkeä kertomus alusta loppuun.

Vaikea kuvitella, että leffasta saisi yhtä paljon irti kotisohvalla, joten suosittelen katsomaan isolta kankaalta.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1474 : 22.07.17 - klo:02:21 »
Illan elokuvana Gangs of New York. Olihan tässä melko ebineitä kohtauksia, mutta loppujen lopuksi kyseessä on puiseva ja turvallinen gangsterileffa. Mutta minä tykkään gangsterileffoista. Leonardo DiCaprio vetää pääroolinsa kohtuudella, mutta paremmin hänen saappaisiinsa olisi sopinut klassinen näyttelijä Robert De Niro.

3/5
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1475 : 22.07.17 - klo:03:10 »
Toi oli vissiin eka Scorsesen leffa, jonka katsoin. Tämä oli siis joskus lukiossa. Ei jättänyt kovin pysyvää vaikutusta, enkä itse asiassa edes muistanut, että kyseessä oli gangsterileffa, heh. Muistelisin, että Daniel Day-Lewisin roolisuoritus pahiksena oli aika hyvä? Ja leffan kyllä jaksoi ongelmitta katsoa loppuun sen pitkästä kestosta huolimatta.
« Viimeksi muokattu: 22.07.17 - klo:04:42 kirjoittanut Tapza »

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1476 : 22.07.17 - klo:04:05 »
Gangsterileffahan se, vaikka sijoittuukin 1900-luvun sijasta Amerikan sisällissodan aikaan. Spagetin ja italialaisten sijasta elokuvassa lentävät puukot ja irlantilaiset. Tuoreehkosta näkökulmasta leffa ansaitsee puolikkaan plussapisteen. Daniel-Day Lewis tosiaan onnistuu antisankarin ja isähahmon roolissaan juuri sen verran, kuin kässäri vaan antaa myöden.

Kristinusko on kyllä selkeästi toistuva teema Scorsesen töissä. Suosikkikohtaukseni oli kun päähenkilö, pahis ja rikas perhe lukivat ääneen samaa rukousta - vain hetkeä ennen mellakan puhkeamista.

<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1477 : 30.07.17 - klo:20:06 »
Katsoin Amazon Prime -palvelun kautta tänä keväänä debytoineen American Gods -sarjan ensimmäisen tuotantokauden. Sarja perustuu Neil Gaimanin kirjoittamaan tosi hyvään klassikkoromaaniin (suom. Unohdetut jumalat). Ensimmäinen kausi kattaa vain pienen osan kirjan tapahtumista, mutta jatkoa on jo luvattu.

Tietämättömille kerrottakoon, että American Godsin keskiössä on ex-rikollinen nimeltä Shadow, joka vankilasta vapauduttuaan alkaa nähdä ja kokea erikoisia juttuja. Hän muun muassa tapaa miehen joka esittäytyy nimellä Mr. Wednesday ja tuntuu tietävän Shadowista aivan kaiken. Mistä oikein on kyse onko Shadow seonnut? Ennen pitkää selviää, että ei ole, vaan taikuutta, menninkäisiä ja jumalia on todella olemassa. Amerikassa elää useita vanhoja, enimmäkseen unohdettuja jumalia, joita eri kulttuurit ovat tuoneet mukanaan. Niiden lisäksi on kuitenkin myös uusia, elinvoimaisia jumalia, jotka ovat syntyneet mm. ihmisten teknologia- ja mediariippuvaisuudesta.

On hankala arvioida sarjaa vertaamatta sitä lähdemateriaaliin. Internetin kriitikkoihmiset ovat väittäneet, että juonen seuraaminen on hankalaa sellaisille, jotka eivät ole lukeneet kirjaa. En tästä osaa sanoa, sillä kirjan lukeneena kiinnitin lähinnä huomiota siihen, miten paljon muutoksia alkuperäiseen tarinaan on tehty. Tapahtumat etenevät eri järjestyksessä. Ensimmäisen kauden lopussa ei ole vielä päästy erääseen tärkeään kohtaukseen, joka tapahtuu kirjan ensimmäisen neljänneksen aikana. Tässä kohtauksessa tarinan premissi selkenee ja monet tärkeät hahmot esitellään. Sarjassa tarinan premissi on kuitenkin jo jokseenkin selvinnyt, se vain on tuotu ilmi eri kohtauksissa, joista osa on sellaisia, joita ei ole kirjassa ollenkaan.

Sarja laajentaa joitain kirjan hahmoja ja sivujuonia. En ole tätä vastaan, mutta yhdestä hahmosta on tämän laajentamisen kautta tehty todella ärsyttävä. Sama sivujuoni myös arkipäiväistää joitain kirjan mystisiä ominaisuuksia liiaksi, ja tuo mukanaan todella väsynyttä huumoria, jota ei alkuperäisteoksessa ollut.

Toisaalta on kiinnostavaa, että tarinassa on uusia käänteitä ja kohtauksia. Näin lähdemateriaalin tuntevallekin on luvassa kosolti yllätyksiä.

Näyttelijät ovat suurimmaksi osaksi todella hyviä. Mr. Wednesdayta näyttelevä Ian McShane ei ole lainkaan sellainen, jollaiseksi hahmon kuvittelin, mutta hänen versionsa on yhtä kaikki kiinnostava ja ennen kaikkea helvetin hyvin näytelty. Toinen valopilkku on Chernabogia esittävä Peter Stormare. Useat hahmoista eivät vastaa omia kuvitelmiani, mutta ovat kiinnostavia ja viihdyttäviä omilla tavoillaan.

Sarjan visuaalista ilmettä on kehuttu mediassa, mutta minusta sen taso on vaihtelevaa. Paikoittain efektit ovat todella hienoja ja onnistuneella tavalla unenomaisia, mutta joskus sarja näyttää yllättävän halvalta ja keinotekoiselta ollakseen ison budjetin tv-produktio nykyiseltä vuosikymmeneltä.

Rytmitys on myös hiukan ongelmallista. Sarjassa on paljon flashbackeja ja pääjuoneen liittymättömiä kohtauksia, jopa enemmän kuin kirjassa. Lisäksi kirjassa narratiivien välillä hyppiminen tuntui hiukan hyväksyttävämmältä. En tiedä mitä ajatella siitä, kun sarjassa pääjuoni keskeytyy yhden kokonaisen jakson ajaksi, ja sen tilalla tarjotaan pitkä flashback, jonka sisältö ei suurimmaksi osaksi edes ole kauhean mielenkiintoista.

Ensimmäisen kauden perusteella arvioisin, että juoneen on tulossa sen verran muutoksia, että tällaisen itsepäisen vastakkainasettelun harrastaminen vaikeutuu. Ehkä ihan hyvä. Pidän adaptaatioista, jotka ottavat vapauksia, kunhan otetut vapaudet ovat perusteltuja ja kiinnostavia. En vielä kahdeksan jakson jälkeen osaa sanoa, täyttyvätkö nämä kriteerit American Godsissa.

Jos kiinnostaa, niin Amazon Prime tarjoaa seitsemän päivän mittaisen ilmaisen kokeilujakson. Tämän jälkeen lystistä joutuu maksamaan muutaman (olikohan kolme tai neljä) euron kuukaudessa. Katsoin itse sarjan noin kahdessa vuorokaudessa, joten ylimääräisiä kustannuksia ei tullut kjeh röh.

Suosittelen sarjaa, mutta kirjaa suosittelen lämpimämmin.

Intro on muuten tosi hyvä.

<a href="https://www.youtube.com/v/53vRKhygMEY" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/53vRKhygMEY</a>
« Viimeksi muokattu: 30.07.17 - klo:20:12 kirjoittanut Tapza »

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1478 : 31.07.17 - klo:05:17 »
Katsoin The Amazing Spider-Manin. Näin leffan viimeksi julkaisuvuonna elokuvateatterissa ja muistan pitäneeni siitä silloin. Ja onhan elokuva ihan toimiva. Juoni on enimmäkseen johdonmukainen, ja mukana on jopa character arceja. Silti tämä tuntuu sekä Raimin leffoihin että uusimpaan Homecomingiin verrattuna aika persoonattomalta.

Henkilökohtaisesti pidän suurimpana ongelmana Peter Parkerin hahmoa. En ole lukenut sarjakuvia, joten vertaan tätä etupäässä Raimin leffoihin ja siihen yleiseen käsitykseen, joka minulla Peter Parkerista on. Hän on sosiaalisesti epäpätevä ja ajoittain toilaileva, mutta mukava, fiksu ja hyvää tarkoittava nörtti, joka valuttaa spagettia lahkeistaan aina Mary Janen tai Gwenin tai Lizin tai jonkin muun kivan tyty-yde-ehdokkaan nähdessään. Pidän Peter Parkerista, koska hän on sympaattinen ja pystyn samastumaan häneen. Andrew Garfieldin esittämä Peter Parker on cooli skeittarijäbä, veikeä sutkauttelija joka nauttii kiusaajansa nöyryyttämisestä ja sitten vielä helvetin älykäs tiedemiespoju, mutta myös lapsellinen kuumakalle joka suuttuu kaupan omistajalle koska tämä ei anna hänen ostaa tuotetta johon hänellä ei ole tarpeeksi rahaa. Hmmm? *_* On ehkä ongelmallista, jos vanha kunnon kiusaaja Flash Thompson on symppiksempi hahmo kuin elokuvan päähenkilö.

Melkein kaikki elokuvan toimintakohtaukset tapahtuvat yöllä, koska edgyily. Elokuva ottaa itsensä vakavammin kuin muut Spider-Man-elokuvat, mutta ei kuitenkaan ole vakavasti otettavampi kuin ne. Tämä voi johtua siitäkin, että elokuva on lievä identiteettikriisi. Se on totinen ja vakava ja dramaattinen, mutta sitten mukana on piirroselokuvamaista huumoritoimintaa ja cgi-lisko juoksemassa pitkin Manhattania valkoisessa tiedemiestakissa. Raimin elokuvat olivat rehellisen hölmöjä ja korneja, mutta osasivat silti tuoda mukaan myös hölmöön ja korniin supersankarielokuvaan sopivaa draamaa, jonka pystyi ottamaan tosissaan.

Mutta kuten aluksi totesin, elokuva on ihan toimiva. Tällä tarkoitan, että siinä ei ole mitään valtaisia ongelmia ja että sen katsoo ihan mielellään loppuun. Osaan jopa mainita siitä muutaman aidosti positiivisen asian. Gwen Stacy on aktiivisempi pääosatyty kuin Raimin leffojen Mary Jane. Lisäksi hänellä on seksikäs ääni koska hän on Emma Stone. Myös Gwenin isä on ok hahmo, jolla on järkevä paikka tarinassa. Pahista näyttelevä Rhys Ifans on karismaattinen, mutta hahmo itsessään on tylsä, etenkin liskomuodossaan. Valitettavaa on sekin, että Hämähäkkimiehen ja Liskomiehen välisissä toimintakohtauksissa ei ole mitään muistettavaa.

Vuosikymmenen päästä, kun näitä Hämähäkkimieselokuvia on nykyistä enemmän, en ole varma, millä tavalla tämä leffa muistetaan. Ehkä siitä puhutaan sinä hämisleffana, joka koitti olla vähän edgympi?

*

Poissa Samirai

 • JÄÄTELÖAUTOOOOO!!!11
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1479 : 31.07.17 - klo:10:01 »
Itse olen pitänyt kovasti kaikista Spider-Manin ensimmäisistä leffoista. Jokainen on vieläpä eri tavalla hyvä joten reboottailu ei ole sarjassa minua haitannut, varsinkin kun jokaisen tapauksessa jatko-osat ovat olleet niitä riippakiviä. Toivottavasti Marvel ei nyt kusaise joskus tulevaa Homecoming 2:sta.

Mitä Amazing Spider-Maniin tulee niin allekirjoitan lähes kaiken Tapzan viestistä, vaikkakaan en ole minkään suhteen noin kriittinen, mutta pystyn ymmärtämään jos joku asiat tuossa valossa näkee. Paitsi toimintakohtaukset. The Amazing Spider-Manissa on minun mielestäni selkeästi parhaimmat tappelut mitä melkein missään supersankarileffassa olen nähnyt, johtuen ehkä siitä kuinka "maanläheisiä" ne ovat. Tämä on tiesti hiukan outo paikka nipottaa sajiksiin perustuvissa leffoissa, mutta en pidä siitä että monesti toiminta on liian isoa ja överiksi vedettyä. Garfieldin hämiksen väistellessä hullun liskon paiskomia koulukaappeja ahtailla käytävillä, se on meikästä sitä hyvää toimintaa. Kerrankin myös seittiä käytetään lähitaistelussa minusta melko nerokkaasti. Ehkä semmonen tosin on sitten toisten mielestä liian kevyttä toimintaa supersankarileffoihin niin periaatteessa sitten kuitenkin ymmärrän senkin jos ei niin säväyttänyt. Mutta hyvin koreografioitu pomppiminen voittaa sataan kertaan nähdyn seittisinkoilun IMO.
« Viimeksi muokattu: 31.07.17 - klo:10:04 kirjoittanut Samirai »

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1480 : 31.07.17 - klo:13:16 »
Minäkään en tykkää liian övereistä toimintakohtauksista. Riippuu tietysti leffasta, mutta tehokkain tapa saada minut tylsistymään on venyttää toimintakohtauksia liian pitkiksi. Tähän The Amazing Spider-Man ei syyllisty, ja siitä toki kaikki kunnia.

Minusta elokuvan toimintakohtauksissa ei kuitenkaan ole mitään erityisen kekseliästä tai mieleenjäävää. Loppupuolen nosturikohta toki erottuu joukosta, mutta vain sen korniuden vuoksi. Elokuvassa ei ollut yhtään kohtaa, jossa toiminta iskisi voimakkaasti vasten kasvoja, näin kulunutta ilmaisua käyttääkseni. Mainitsemassasi koulukohtauksessakin CGI-ukko vain heittelee hetken tavaroita, joita toinen CGI-ukko väistelee, ja sitten hämis ampuu liskoa seitillä, josta tämä pyristelee heti vapaaksi. Kyllä tämä minusta kalpenee vertailussa vaikka Raimin ekan hämisleffan lopputaistelulle, jossa Goblin hakkaa hämistä niin brutaalisti, että kivun voi melkein itsekin tuntea. Tai Spider-Man 2:n junatappelulle. Se on paitsi mieleenjäävä setpiece, myös todella hyvin rytmitetty ja etenkin lopussa ilahduttavan fyysinen kohtaus. Jonkun mielestä tämä toisaalta voi olla juuri sitä liian överiä toimintaa.

TAS on toki monilta osin ihan pätevä, kuten aiemmin totesin, mutta en kyllä osaa love interestin lisäksi sanoa mitään, minkä se tekisi paremmin kuin ensimmäinen Spider-Man. Origin story on sama, mutta hengettömämpi. Pahis on tylsempi. Päähahmo ei ole yhtä pidettävä. Erikoistehosteet ovat kyllä parempia, mutta niin voisi odottaakin 10 vuotta uudemmalta elokuvalta. Elokuva ei oikeastaan tuo mitään uutta sarjaan, paitsi Peterin vanhempiin liittyvän mysteerin, jolla ei loppujen lopuksi tehdä yhtään mitään.

Homecoming taas on aivan eri muotista valettu, joten sitä ei tule vertailtua niin paljon kuin näitä kahden ensimmäisen sarjan avausosia.

*

Poissa Turjake

 • Törö
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1481 : 04.08.17 - klo:17:21 »
Dunkirk plääplää Vaikea kuvitella, että leffasta saisi yhtä paljon irti kotisohvalla, joten suosittelen katsomaan isolta kankaalta.

Joo kyllä. Kävin kattomassa tän Tennarin Scapessa ja oli ainakin teatterikokemuksena yksi vaikuttavimpia ikinä. Visuaalisena pläjäyksenä Dunkirk on paikoin lähes henkeäsalpaavan upea. Koko leffasta sai sellaisen fiiliksen, että Nolan on saanut veistellä aika vapain käsin juuri sellaisen elokuvan kuin hän itse haluaa. Muutamat otokset on ihan törkeän upeita ja räiske ja pauke tuntuvat munaskuissa. Jossain vaiheessa leffaa aloin kelailla, että onpa tässä aika ontto ja kylmä meininki. Varmaankin tarkoituksella. Sitten ihan lopussa kaikki tunteet tulivat ikään kuin kerralla pintaan ilman, että puoleentoista tuntiin olisi tuntenut mitään. Se oli aika siistiä. Suosittelen aivan ehdottomasti tsiigaamaan tän nyt kun tää vielä pyörii elokuvissa, isolta ruudulta ja megakaiuttimista. En kyllä halua katsoa tätä leffaa uusiksi.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

*

Poissa Echo

 • Touhoun ainoa miesbossi
  • Mun profiili
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1482 : 04.08.17 - klo:17:56 »
Törö et uskalla mennä katsomaan Emoji elokuvaa  xD

Enpä ainakaan ole hupiukko.

*

Poissa Turjake

 • Törö
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1483 : 04.08.17 - klo:18:59 »
En kyl taida vaikka maksettais :D
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

*

Poissa Turjake

 • Törö
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1484 : 05.08.17 - klo:19:40 »
Voitin Finnkinon leffapelin!

Baby Driver oli hyvä.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1485 : 22.08.17 - klo:00:15 »
Illan elokuvana Schindlerin lista. Rikas natsi käyttää asemaansa hyväksi, ja pakottaa juutalaiset orjatyöhön tehtaalleen. Holokaustin kauhut kuvataan turvallisesti etuoikeutetun herrarodun näkökulmasta, mikä tekee elokuvasta turhan viihteellisen.

4,5/5 tälle, Spielbergin paras leffa!
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1486 : 25.08.17 - klo:23:27 »
Illan elokuvana Death Note, siis se Netflixin amerikkalaistettu versio. Siskoni ei maisemanvaihdosta sietänyt, minusta sillä ei ollut juuri väliä. Toteutus on kuitenkin vallan keskinkertainen kaikin puolin, eikä juonikaan ole tyydyttävä. Ihan menevää dekkarimeininkiä kuitenkin taas kerran ja siitähän minä tykkään ja Sherlock Holmesin seikkailuista. 2,5/5.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1487 : 27.08.17 - klo:00:23 »
Illan elokuvana Dog Day Afternoon, tunnetaan myös myyvällä suominimellään Hikinenen iltapäivä. Kummisedästä tutut velipojat Al Pacino ja John Cazale ryöstävät pankkia, ja kommellusten täyteisessä puolituntisessa kaikki meneekin hekumallisen mukkelis makkelis. Tositapahtumiin perustuvassa leffassa on aitoa kömpelyyden makua, mistä vetovastuussa on Al Pacinon erinomainen suoritus pääroolissa. Sitten elokuva jatkuukin vielä 1½ tuntia.

4/5 tälle Paavo suosittelee. Maltan tuskin odottaa The Irishmania hnnnnngggggh
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Turjake

 • Törö
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1488 : 28.08.17 - klo:18:36 »
Twin Peaks

(click to show/hide)

Ens viikolla loppuu.
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1489 : 28.08.17 - klo:21:46 »
(click to show/hide)

« Viimeksi muokattu: 23.09.17 - klo:22:24 kirjoittanut Coconuut »

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1490 : 30.08.17 - klo:01:44 »
Twin Peaks:

(click to show/hide)

*

Poissa Turjake

 • Törö
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1491 : 04.09.17 - klo:12:00 »
mitä vittua
<+Cyna> Turjake on resetin paras tyyppi, aattelin mainita
<Tinglemies> välillä en itsekään erota pelaanko personaa vai nussinko törön kaa
<+mm. Detonat, coconuut, Linkkiro> Törö adminiks


ANIME ON PASKAA USKOKAA JO SKYWARD SWORD MYÖS JA DC

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1492 : 04.09.17 - klo:12:04 »
Hyvää telkkaria.

Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1493 : 04.09.17 - klo:14:25 »
Ehdin aamulla katsoa ensimmäiset 30 minuuttia Twin Peaksin kaksiosaista finaalia. Kolmen tunnin päästä pääsee jatkamaan!  O_O


Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1494 : 04.09.17 - klo:15:04 »
Jakso 17 oli loistava, Jakso 18 oli jotain.
,
Harmittaa ettei asioita, kuten sivujuonia, kerrota loppuun asti vaan jätetään kesken. Hämmentävä tuotantokausi. En osaa suositella tätä, ehkä jonain päivänä kun minua fiksummat ihmiset ovat ratkoneet mitä tässä tapahtui.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1495 : 05.09.17 - klo:21:08 »
Illan elokuvana Arpinaaman kasariversio. Nautin tästä enemmän uudella katselukerralla, kun en enää odottanut leffasta uutta Kummisetää. Monivaiheinen tarina perheestä ja amerikkalaisesta unelmasta vain vyöryttää elokuvahistorian ebineimpiä kohtauksia perä jälkeen, kuten hyvän gangsterileffan kuuluukin. Tämä on Al Pacinon suosikkityö, ja klassikkonäyttelijästä huokuu nautinto rooliaan kohden. Aivan täydellinen hyvän mielen elokuva 5/5

GTA Vice City on ottanut tästä lähes suoraan tehtäviä ja meininkiä, eli videopeliharrastajien ei todellakaan pidä jättää tätä välistä.

*edit*

Illan toisena elokuvana The Departed. Hauskaa kaksisuuntaista dekkarileikkiä, jossa poliisi soluttautuu rikollisliigaan ja yksi liigan jäsenistä toimii poliisina. Meininki vaan on pinnallista Hollywood-höttöä, joten Scorsesen ainoa Oscarpalkinto ei tule yllätyksenä. 4/5 koska dekkarit on eri kivoja.
« Viimeksi muokattu: 06.09.17 - klo:00:56 kirjoittanut Tingle »
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

*

Poissa Tapza

 • Luuseri
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1496 : 07.09.17 - klo:00:11 »
Suosittelen katsomaan Infernal Affairs -nimisen elokuvan. Tyylikäs rikostrilleri jossa on yksi ihan vitun outo ja korni kohta. The Departed on siis uusintaversio tästä elokuvasta, mutta Scorsese on ilmeisesti lihottanut tarinaa tuntuvasti. Departed on nimittäin 50 minuuttia pidempi.

Itse katsoin Karate Kidin ensimmäistä kertaa elämässäni. Olin laittanut sen Netflixin Omalle listalle vain klassikkostatuksen takia, mutta kyllä hymy hyytyi kun elokuva olikin oikeasti tosi hyvä. Hahmot ovat onnistuneita, erityisesti se hassu kiinalainen herrasmies, ja yksinkertaista juonta on ennalta-arvattavuudesta huolimatta ilo seurata. Vaikka tarinan keskiössä onkin väkivaltainen kamppailulaji siis jotenkin kauhean sairasta, on elokuva kokonaisuutena todella sympaattinen. Suosikkikohtiani olivat ne, missä päähenkilö kuherteli söötin tyttökaverinsa kanssa. Liikutun aina romanttisia kohtauksia katsoessani, koska ne muistuttavat ajasta, jolloin sitä vielä uskoi, että oikeassakin elämässä saattaisi olla jotain yhtä kivaa ja kaunista.

Elokuva muuten loppuu juuri silloin kun sen on tarpeen loppua, ilman turhaa kliimaksin jälkeistä paskanjauhantaa. Tästä minä tykkään ja Scarfacesta.

*

Poissa Tingle

 • Paavo
  • Academic Nintendo Club RY
Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1497 : 07.09.17 - klo:02:23 »
Infernal Affairs olisi ollut elokuun loppuun Yle Areenassa R.I.P. vaan sitten.
<Tapza> tinglest on kyl vähän hankala ottaa selvää
<Tapza> se on tollanen saatananmoinen kusipää ja paras tuntemani ihminen, tosi mukava ja aivan perseestä
<Kraidi> tarvitset vieroitusta epätodellisuudesta
<JJJANI> vittu ku paavolle ei voi ees vittuilla ilman et menee ite ihan sekasin
<henuck> olis kyl melkonen auschwitz olla jumissa jossain ovessa/sen takana ja kuunnella ffxiii ja paavon paskalaatikkojuttuja
<Turjake> VITTU TINGLE NYT TURPA KIINNI

Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1498 : 10.09.17 - klo:20:01 »
IT oli hyvä.
Ei mul muuta

Vs: Televisio ja elokuvat
« Vastaus #1499 : 11.09.17 - klo:11:04 »
Tuli katsottua Tickled eilen illalla. Dokkarissa seurataan uusiseelantilaisen viihdetoimittajan matkaa kutituspornon maailmaan. Pian homma lähtee kuitenkin railakkaasti lapasesta ja katsoja voi vain huuli pyöreänä seurata kerroksittain avautuvaa epätodellisten tapahtumien sarjaa. Sen enempää leffaa on vaikea suositella ilman spoilereita, joten käyhän katsastamassa se vaikka heti Yle Areenasta.